Az Eötvösben is feltűzték a szalagot –  az összetartozás jelképe

Az elmúlt héten, pénteken a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium végzőseinek is feltűzték a szalagot. A hagyományoknak megfelelően a Derkovits Kulturális Központ adott otthont az eseménynek.

 

A Szalagavató mindenki életében fontos pillanat. Talán várunk tőle valamit, de igazából nem is tudjuk, hogy mit. Talán valami sorsfordítót, egy élményt. Valamit, amely meghatározza fiatalságunk mindennapjait. A végzős diákok minden évben nagy izgalommal várják ezt a napot. A készülődés már az előző évben megkezdődik, amikor is kiválasztják a táncot, majd izgatottan megtanulják-betanulják. Az idén, 5 osztály, 138 tanulója állt meghatódva, büszkén, hogy osztályfőnökeiktől megkapják a szalagot s, hogy bemutassák kis műsoraikat. Nagy várakozás előzi meg ezeket a perceket. Aztán felhangzik a neved! És ekkor hirtelen megérted, hogy miért lengi körül akkora várakozás ezt a pillanatot. Ez a nap mindenki számára a büszkeségről szól. Valami kezdetéről és nem a búcsúról. Büszkeség a szülőknek, büszkeség a tanároknak.

Ez az érzés töltötte el Erdélyi Lajost is a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium intézményvezetőjét, amikor köszöntötte a végzős diákokat, majd meghatódva elmondta: „Eljutottatok ifjú korotok legnehezebb szakaszába, amikor megismerhettétek önmagatokat, vágyaitokat, korlátaitokat, tehetségeteket. Megtanultátok, hogy kik vagytok, honnan jöttetek és hová tartotok. Ebben a folyamatban segítettünk mi . A ma kitűzött szalag jelkép, az összetartozás jelképe. Annak a jelképe, hogy hosszú éveken keresztül együtt voltunk, szerettük, tiszteltük egymást és mindezt az iskolának keretei között tettük, mert az Eötvös értetek volt, az Eötvös értetek van és az Eötvös értetek lesz.”- fejezte be köszöntőjét Erdélyi Lajos.

A rendezvényen részt vett Vitéz Gábor Miklós a Mezőkövesdi Tankerületi Központ szakmai vezetője is. Az ünnepi beszéd után sor került az avatószalagok feltűzésére. Ezt követően az osztályok bemutatták a hónapok óta gyakorolt mindent elsöprő táncukat, majd a műsoraik alatt egy fotómontázst láthattunk az intézményben töltött évek legszebb pillanatairól. A rendezvény zárásaként a gyerekek össztánca következett. A hosszú hónapok próbái, a sok gyakorlás mind-mind értelmet nyert ezekben a pillanatokban. Az Eötvösösök páratlan műsorukkal kápráztatták el a hálás közönséget, a büszke szülőket, nagyszülőket.

Természetesen a party sem maradhatott el. Az intézmény megvendégelte a végzősöket, a pedagógusokat s a közös beszélgetések alkalmával ismét felidéződtek a középiskolás évek legszebb pillanatai.