Ritka mint a fehér holló  – Miskolc legpatinásabb patikája Tihor Attiláé – reméljük hamarosan újra nyitnak –  egy apró tévedés nyomán

Nos, ha valaki tudja , hogy mire képes a média akkor az én lennék.  Mi képesek vagyunk bárkit a földbe döngölni ha úri kedvünk úgy kívánja. Bárkit le lehet seperni a nagy  sakktábláról  egy apró tévedés vagy gondatlanság címén úgy, hogy egy hosszú tartalmas életét megsemmisítsük és örökre megbélyegezzük. Szalagcímekben olvashatjuk, a tévében láthatjuk, hogy Miskolc legpatinásabb patikájában kúppal mérgezték a gyermekeket.

Az igazság, csupán annyi, hogy egy bizonyára már kétszer 12 órás ügyeleti műszak után egy jól képzett gyógyszerész aprót hibázott. Nem végzeteset. Egy nem kívánatos szerből ami csak a felnőttek való egy csipetnyit belekevert a kézműves kúpba.

Lehet, ha a családom is az áldozatok sorába kerül korántsem vagyok ennyire megértő. Így tárgyilagosan, érintetlenül viszont azt mondom, hogy az ehhez hasonló apró tévedések  rendre előfordulhatnak. Sőt meg is esnek. Influenzás, járványos időkben kimerülésig dolgoznak a gyógyszerészek. Ügyelnek, kiszolgálnak és még patikaszereket is kutyulnak.

A Fehér Holló vezetője és kollégái a város legismertebb gyógyszerészei. Tihor Attila megszállott szerelmese a szakmájának. Óriási fegyelmet és előzékeny kiszolgálást követel a munkatársaitól. Ráadásul nagyon odafigyel a készletekre, ez az a hely mindig minden megtalálható akkor is amikor egy gyógyszerért lejárjuk a lábunkat.

Ha még sincs raktáron szinte azonnal megrendelik. Ez a patika szinte mindenkor várja a betegeket még éjszaka is. Most viszont zárva vannak. Üres a parkolójuk és technikai hibára és felújításra való hivatkozással zárva van. Szokatlan látvány.

Reméljük hamar tisztázódik az ügy minden részlete. Egyébként érdekes, hogy a nagy gyógyszergyártókról szinte hetente derülnek ki hasonló tévedések amelyekkel százezrek életét keserítették meg. Ennyi, s ha  kiderülnek a túrpíságok majd jön a nagy hallgatás.

Várjuk a Fehér Holló nyitását. Hiszen ilyen lelkiismeretes gárdával rendelkező gyógyszertár nincs több, olyan ritka mint a fehér holló.

Egyébként igazuk van azoknak akik állítják, hogy a vizsgálat még le se zárult.A sajtóban megjelent tények szinte meggyanúsítják az illető gyógyszerészt. Még azt se tudni, hogy a gyári készítmény ami a kúpba keveredett vegytiszta és helyes összeállításba érkezett a patikába. A neves gyógyszertárnak vannak konkurensei, versenytársai akik érdekeltek lehetnek a fehér holló befeketítésében. Ezt a szálat se se hagynám ki a vizsgálat során.