Gödörszemle, sávszűkítés – nem régészeti feltárások . majd ha nem fagy – emlegetnénk az illetékesek legszűkebb hozzátartozóit

A Bató ház előtt egymást érik a közmű felbontások, a sávszűkítések. A tapasztal bennszülöttek már nem is mennek a belső sávba, ne, hogy bennragadjanak. Az idegenek viszont rendre  benyelik ezt  és mi meg fejünket elfordítva akkor se engedjük őket besorolni ha bele gebedünk. Jöjjenek nekünk ha mernek, de nem szeretjük az ügyeskedő, befurakodókat. Ha csak nem éppen mi lennénk azok. Egyébként még sokan azt hiszik, hogy bármi közöm van az újsághoz és hívogatnak. Miért nem írom, meg , hogy nálunk hónapokig kell kerülgetni ezeket a közmű felbontásokat.

Jól látni, mínusz két fok van. Ilyenkor sztrádát se barkácsolunk

Nos, ilyenkor mindenkinek elmagyarázom – elvégre csak mindenhez értek – hogy ilyenkor nem érdemes a városvezetőket bántani.  Ezeknek az útfelbontásoknak van egy úgynevezett technológiai rendje. Akár most is bedöngölhetnék ám akkor ezzel csak nagyobb kárt okoznának.  Mint a sírhalomnak, ennek is ülepedni kell. Telente, hóban fagyban pedig ennek a kifutási ideje hosszabb mint nyáron.  Igazából ha be is temetnék úgynevezett fagyálló aszfalt csak a mesében létezik. Tehát várni kell. Kényelmetlen, de ez van. Lehet fikázni az útjavítókat mindenkit akit csak tudunk, de ezt tényleg nem lehet elkapkodni. Vagy mégis, de akkor meg olyan egyenetlen bukkanókat, süllyedéseket teremtenének amiért aztán ismét csak emlegetnénk az illetékesek legszűkebb hozzátartozóit.