Az apró is pénz – ahol a világ minden valutáját beváltják – a királynő fiatalkori képével is beveszik a fontot – egy igazi aranybánya az Izabella utcában

Ahányszor külföldön jártam mindig sikerült hazahozni néhány megmaradt bankjegyet és aprópénzt. A közelmúltban leltem meg az egyik fiókban őrzött márkákat és schillingeket. Nemrégiben jöttem rá, hogy az Erzsébet királynő fiatalkori képével szereplő húsz fontosokat is kivonták a forgalomból. Ám semmi vész. Minket nem érhet kár. Aki szeretné a régi külföldi aprópénzét vagy lejárt bankóit  beváltani ajánlok számukra egy pesti pénzbeváltót.

Keresse Tichit, Budapesten az Izabella utca 69 szám alatt. Mivel gyakori a sorbaállás érdemes előzetesen telefonon bejelentkezni – 06 1 331 2904 vagy a 06 70 520 0222 telefonszámokon. Az alaposabbak akár a www.tichichange.hu honlapon is tájékozódhatnak a beváltási feltételekről.

Semmi unalom. Tele a fal információkkal

Mint ismeretes nálunk is  vannak olyan idegenforgalmi helyek ahol a turisták aprópénzt dobálnak be, hogy egyszer ismét visszatérhessenek ide. Ez egy bevált nemzetközi szokás a frekventált turisztikai helyeken. 

Ahány nyelv annyi ember – itt mindenkivel szót értenek. Lehet sékel, dinár bani és jűan …

S vannak olyan alkalmi búvárok akik ezeket a  fémpénzeket kihalásszák, begyűjtik. Ma előttem egy úr egy vödörnyi apróval kereste fel a pénzváltót. Ahogy láttam ennek hetven százalékát be is váltották. Tavaly még láttam itt egy hatalmas vashordót. Tele apróval. Ide dobálták a már tényleg sehol nem váltható fémpénzt. Gondolom ezt már bevitték a MÉH – be .

A régi ezüst öt forintosokat darabonként hatszáz forintért veszik be.