Gratulálunk az Észak új főszerkesztőjének – tegnaptól hivatalosan is Uri Marianné a karmesteri pálca – a gazdasági újságírás nagy mestere

Aki már egyszer is szerepelt egy újság impresszumában az hajlamos mindennap reggel elolvasni ugyanazt. Hát ha történt valami változás az éjszaka. Nos, ritkán de időnként csak megesik valamilyen változás. Most például ismét történt egy csöndes őrségváltás a kedvenc lapomnál.

Az újév első számát tegnapig még Balázsi Tibor kollégám jegyezte akivel valamikor még a Déli Hírlapnál békében barátságban együtt dolgoztunk . Ám a mai számban már Uri Mariann lett a megyei lap mb. főszerkesztője. Vele is csaknem két évtizeden át írhattam az Északot.Precíz, katonásan pontos, igényes szerkesztő, aki részrehajlás nélkül semmilyen belső sarzsit nem tisztelve bárkinek a kéziratát képes mákosra korrigálni. Született újságíró. Jó szemű lapgyártó a gazdasági újságírás mestere. Most a hivatalosan is megkapott karmesteri pálcával már nemcsak motorja hanem kormányosa lehet a szerkesztésnek.

Még a “vájt szemű” Olvasók se mindig veszik észre az ilyen változást, különösen akkor  ha valójában idáig is Mariann vitte a vállán a mindennapos szerkesztés összes gondját, nyűgét és örömét. Gratulálunk az új főszerkesztőnek!