A titkos lista mindig is volt –  semmi pánik, mindig is lesz – a jó őr vidéken ismeri a  kocsik gazdáit

Áll a bál. A magasságos fővárosban valamelyik parkolócégnél kiderült, hogy van egy titkos lista. A potentátok rendszámáról. Ezt ellenőrizni kell a felügyelőnek , s ha parkolási hiányosságot észlel a VIP autósokat nem szabad megbüntetnie. Na aki ezt felfedte, s most a választási kampány hajrájában megszellőztette feltalálta a kanálban a mélyedést. Igazából én nem is a rendszámokra hanem a járművek tulajdonosaira lennék kíváncsi. Igen, irigységből.

Mondjuk egy kisvárosban nem érdemes ilyen névsort szerkeszteni, egy dörzsölt rendész vagy őr álmából felköltve is vágja, kit lehet vagy nem megmázsálni. Pontosabban ismeri a kocsik gazdáit.

Nincs ebben semmi újdonság, ez volt ez van és mindig is lesz. Őszintén el tetszik tudni képzelni, hogy egy városi vezetőt egy önkormányzathoz közelálló tótumfaktumot megbírságoljanak. Ha jól meggondolom amíg a Déli Hírlapot  a Miskolci város többségi tulajdonában volt természetesen minden esztendőben minden kocsinkra, cégesre és privátra megkaptuk az ingyenes bérletet. Még a közlekedési vállalat is megsegített minket hasonló adománnyal. Gondolom ez ma sincs másként. A kör közepén állók ezt o

Bár nálunk is eljött az az idő amikor a városgazda gondolkodóba esett, s megállapították, ezek az ingyenes juttatások adókötelesek. Na, de akkor a cég állta a járulékot, tehát olyan nagy vesztességet nem szenvedtünk.

Szerintem ez a fajta jótétemény, ez a plusz ma is kijár az önkormányzat, a holding és a hozzájuk közelállóknak.

Ha nem is bérlet formájában akkor elegendő ha csak felkerül a rendszámuk a VIP listára. Semmi izgalom ezen a jó szokáson aligha érdemes változtatni.A bibi csupán annyi, hogy erről engem már lefelejtettek.