Ittasan okozott balesetet – még a drogteszt is pozitív lett

Ittas volt, balesetet okozott, elhagyta a helyszínt az a körömi férfi, akinél még a drogteszt is pozitív lett.

Anyagi káros közúti közlekedési baleset történt 2018. február 10-én 7 óra 15 perckor Hernádnémetiben, a Rákóczi Ferenc utcában. A helyszínelés adatai szerint egy személygépkocsi sofőrje járműve sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért elvesztette uralmát a kocsi felett, majd lesodródott az útról és egy kerítésoszlopnak ütközve állt meg. A balesetet követően a sofőr elhagyta a helyszínt.

A rendőrök alig egy óra alatt azonosították, majd elfogták a Sajóhídvég felé gyalogoló 23 éves körömi férfit. A járőrök vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, akárcsak a drogteszt.

A Miskolci Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 23 éves sofőrrel szemben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti! Mindazonáltal a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a közúti közlekedési balesetet okozó, majd a helyszínt elhagyó sofőrök kézre kerítésére!