A Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány által üzemeltetett Rákgyógyítás.hu küldetése, hogy egy olyan, reklámoktól mentes betegtájékoztató oldalt üzemeltessen, amely, bár nem helyettesítheti az orvos-beteg konzultációt, a vizsgálatot, s nem adhat személyre szabott terápiás tanácsot, de igyekszik abban segíteni, hogy megválaszoljanak megválaszolatlan kérdéseket. Hogy a betegek és családtagok a rendelőben, a kórházban, vagy a klinikán tudjanak és merjenek kérdezni, ha kell, visszakérdezni. A portálnak pedig ebben olyan tudományos partnerek segítenek, mint a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság és a Magyar Pszichoonkológiai Társaság.
A Rákgyógyítás.hu oldalát több száz cikk és több ezer megválaszolt kérdést találnak a látogatók a rákról, a daganatos betegségek diagnosztikájáról, a leletek értelmezéséről, az onkológiai kezelésekről, a mellékhatásokról, a testi és lelki fájdalomcsillapításról, a megküzdés pszichológiájáról. A leggyakoribb rákos megbetegedések, mint a mellrák, a tüdőrák, a vastagbélrák vagy a bőrrák mellett a ritkább kórokról éppúgy információkat közölnek, mint arról miként lehet átvészelni a kemoterápia, a sugárkezelés megpróbáltatásait, mit lehet tenni áttétek megjelenésekor vagy hová fordulhatnak azok, akik lelkileg szeretnének megerősödni szakember vagy sorstársak segítségével.

Az Intima.hu célja a női egészséggel kapcsolatban ugyanez. Tematikus női egészségügyi portálként – nőkről szóló információkat ad, – minden korosztály számára érthető nyelven ír a különböző nőgyógyászati állapotokról (menstruáció, fogamzásgátlás, terhesség, változó kor) és betegségekről (PCOS, IR, pajzsmirigy problémák, endometriózis, daganatos megbetegedések, stb.) szakorvosok bevonásával. Az oldal legfontosabb célja, hogy a nők segítséget kapjanak betegútjaikon és tudjanak hova fordulni intim problémáikat érintő kérdéseikkel, amelyhez több, mint 4400 tartalom és 10 szakorvos áll az érintettek rendelkezésére.

Mindkét szövetséges rendelkezik Hiteles Egészségügyi Weboldal minősítéssel, amely garancia arra is, hogy weboldaluk és azok tartalmai megfelelnek az átláthatóság és szakmaiság szempontjainak.

Matics Kata
Intima.hu alapító-ügyvezető

B. Papp László
Rákgyógyítás.hu főszerkesztő