Védekezésre, akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy 27 éves férfival szemben.

A vádlott és élettársa kapcsolatából 2016-ban született egy kislány. Mivel a férfi és a nő kapcsolata megromlott, ezért külön költöztek, a kislányt a nő nevelte. 2017 májusában a férfi felkereste volt élettársát annak lakásán. Kislánya egyéves születésnapját akarta megünnepelni.

Mivel ittassága miatt már az udvarra sem engedték be, ezért a kertkaput belökte és bement a portára. Az udvaron vitába keveredett volt élettársával. A nő a kezében tartotta az egy éves kislányt. Az ittas vádlott megragadta a nőt, majd olyan erővel lökte el, hogy az a földre zuhant a karjában tartott gyerekkel együtt. Az esés következtében a kislány a fején zúzódásos és horzsolásos sérülést szenvedett, mely nyolc napon belül gyógyuló.

A nő a gyerekkel együtt bemenekült a házba, ahová a vádlott követni akarta. Kézzel betörte a bezárt ajtó ablakrészét és rugdosta az ajtót. Mivel a kulcs belülről emiatt kiesett, így a férfi az ablakon benyúlva sem tudta az ajtót kinyitni. Rövid idő múlva távozott a helyszínről.

A korábban már a börtönt is megjárt visszaeső vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Miskolc, 2018. április hó 12. napján

Dr. Miskolci László
főügyész