Nagy amerikai cirkusz a Tesco parkolójában – amikor a fotósok zizegős mackóban aludtak – lám a láma szeme kék – egy teve legel a gyepen

Még ma is hívogatnak, hogy tudom e mi történt. Sokakban régi beidegződött szokás, engem hívnak ha valami érdekesség, újságba való esemény zajlik. Tegnap is ez történt, amikor az OMV mosós kútjáról jelezték, kifúj egy gázpalack, megkezdték a hatástalanítást. Most robognak oda tűzoltók.

Úgy tűnik az áruház felkészült a cirkuszra. Egy extra parkolóval. Emlékeim szerint a vándorcirkusz valamikor a Búza téren kaptak helyet. Mostanában a TTL mellett sátoroznak.

A régi szép időkben ilyenkor azonnal jeleztem a fotós kollégáknak is akik szidhatták a felmenőimet, de rögtön ugrottak. Mert tudták, beteges szokásom, hogy nemsokára rákérdezek, mi volt lesz e kép stb. Évtizedekig éltem ebben a stresszben – minden szirénaszó mögött egy címlapsztorit sejtettem és ugyanezt az erőszakos kíváncsiságot plántáltam a fiatalabb kollégáimba is. Nem is sejtve, hogy eljön az idő amikor ideje a hírversenyt feladnunk.

Az online, mobiltelefonos tévés adások korában a nyomt

Le se merem írni, ez az oroszlán hasonlít egy ismert nagy amerikai politikusra. Na nem én mondtam, ki is az. Ugye a haj színe és a frizura – nagyon hajaz rá…

atott sajtó akkor is csak kullog ha a régi elvárások szerint az összes fotóriporter, ugrásra készen zizegős mackóban pihen az ágyikójában.

De, jó hogy mögötte a cirkusz. Még képes lenne valaki riasztani a rendőrséget, hogy arab migránsok tevegélnek a Szentpéteri kapuban…

Megint eltértem a témától. Cirkusz a Tesco Áruház parkolójában. Jó cím. Magam is bedőlnék ennek. Így fotóval illusztrálva pedig még hatásosabb is. Egy nálamnál komolyabb portálnál ezt még kötelezően meg is kellene osztani, hogy ha érdekel az írás. Én ilyen pimaszságra már képtelen lennék.

Az ökör iszik magában. Ez se igaz, együtt isznak, együtt szomjaznak. S ha nem is akarják elhinni első látásra az jutott eszembe, kedvencem az ököruszály leves.
Esetleg a városgazda tanulmányozhatná – ezek az öko fűnyírók mennyire lennének képesek rendbe tartani a parkot. Bár, ahogyan figyeltem az elhasznált üzemanyagot bőven pergették maguk után.