Csak figyeljünk oda – gazdasági károkozás céljából szennyeztek vagy mérgeztek – óvatosan a tejtermékekkel – na de melyektől ódzkodjunk  – krimi a kulisszák mögött

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ügyfélszolgálatára érkezett bejelentés szerint több üzletlánc csomagolt termékei esetében, feltehetően gazdasági kár okozása céljából szennyezés történhetett.

A NÉBIH felhívja a vásárlók figyelmét, hogy a tejtermékek esetében fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el az adott élelmiszert.

A bejelentés kivizsgálása folyamatban van.

Kérjük, hogy kísérjék figyelemmel honlapunkat!

Hűha! Vajon Önnek mi jut eszébe egy ilyen közleményről. Nekem egy valóságos krimi. Feltehető – mondom csak sejtem – megint akadt egy pénzéhes örült aki zsarolni próbálja az egyik áruházláncot vagy egy nagy márkájú tejtermékeket forgalmazó üzemet.

Mondván, ha nem kapja meg a megnevezett összeget akkor megmérgezi néhány ismert sajtot, joghurtot vagy ízesített tejét. A nyomozás idején – nyilván ha fizetnek ha nem kötelességük a rendőrséghez fordulni – nem akarnak pánikot. Egyébként is ha hivatalosan közzéteszik és a nyilvánossággal megosztják a történteket minden standról le kellene szedni ezeket az árukat. Aminek az lehet a következménye, hogy a fogyasztók  jó ideig ódzkodnak majd ezektől az élelmiszerektől. Soha se lehet tudni alapon.

Nyugat Európában, ahonnan minden rossz begyűrűzik hozzánk sok ilyen rémes eset történt már. Az élelmiszer egészségügyi hatóság elég lájkosan figyelmeztet erre az eshetőségre. Jómagam már régóta ügyelek arra, hogy az áruházakban kerüljem a felbontott, előrecsomagolt élelmiszereket. A pénztárak előtt mindig akad néhány visszarakott áruféleség. Ezeket sose hoznám el.  Nekem mintha valaki azt sugallná, hogy hátha kedvet kapok egy – egy ilyen mérgezett valamihez. Így bármilyen kényelmesen csábítóak ezek az áruk leteszek róluk.

Ha most tévedtem elnézést, kívánom, hogy ne legyen igazam.  Egyébként is bárhol a világban megeshet, hogy szennyező anyag kerül valamilyen tejtermékben. Vagy utólag derül ki, hogy beteg volt a tejet adó tehén. Inkább az a gyanús, hogy a közlemény nem egy konkrét termékre figyelmeztet. Nem árulják el, hogy mi is történhetett a háttérben.

Az illetékesek tutira tudják, ismerik mi is az amire most figyelni kellene. Ám nem akarnak egy tartós hitelrontást, egy hosszútávú antimarketing akciót egy konkrét tejüzem ellen.