Elkelne egy körforgalom a tapolcai kereszteződésbe – kacsaláb parasztozik, fotózik és még betétlapot is kéreget –

Megesik , hogy megtestesül bennem az agresszív kismalac. Nem tart sokáig, de ha felhúznak akkor elpattan a húr. Ma például már csaknem egy negyedórán álltunk a Tapolcai Lidl parkolójában kibocsájtásra várva. Ide könnyen be lehet jutni ám kifelé már körülményesebb. Ezen a képen is látni, hogy először egy dohányt szállító furgon keresztbe próbál kiaraszolni. Majd két irányból próbálunk kijutni. S egyszer csak egy fiatalember aki abban a pillanatban ugrik be az ezüstös kocsijával – róla nincs fotó – ráhúz az autómra, s megfeledkezik a jobb kéz szabályról.

Udvariasan mutatnám neki a saját jobbomat hátha erre feleszmél. Ám csak annyira, hogy egy jót parasztozzon, s kiugorjon az utazóládájából. Betétlapot kért volna, esküszöm, hogy ilyen már régóta nincs, kora után ítélve ilyen hülyeségre nem számítottam. S közben fotózik, s kiabálja , hogy ez a felvétel még a koccanás előtti. Mígnem egy bátor öregúr odamegy hozzá, mondja fiatalúr meddig akar még itt bohóckodni, üljön vissza, s húzzon el érkezési sorrendben.

Különben errefelé nem ritka az ilyen szórakoztató esemény. Máskor is megesik. Ugyanis ebbe a tapolcai kereszteződésbe már régóta körforgalmat kellett volna teremteni. Nem minden irányból egyenletes a forgalom így megtörténik, hogy hossza zöld miatt a más irányból haladók várakozásra kényszerülnek. Nem lenne rendőrlámpa, nem fogyna a villamos energia és komfortosan haladhatnánk, igény szerint ha megváltoztatnák a forgalmi rendet.