Emléktábla avatás Muhiban –  megünnepelték a negyedszázados jubileumot

Nagyszabású rendezvény sorozattal ünnepelték pénteken a Sajószögedi Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Muhi Tagiskolájának 25. évfordulóját.

Sok-sok évvel ezelőtt 9 fővel indult el az iskola. Napjainkra az intézmény oly annyira népszerű a településen, hogy folyamatosan növekszik a létszám. A rendezvényen Tóth Károlyné az intézmény első igazgatója meghatódva emlékezett vissza a kezdetekre. Előtörtek a régi megfakult emlékek, a közös munka, a sok-sok nehézség majd a közös öröm és büszkeség. Bozsikné Vig Marianna is része volt múltnak, hiszen akkor még, mint logopédus segítette az iskola tanulóit. Most, mint a Mezőkövesdi Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy : „Mindig elkötelezett pedagógusok dolgoztak és jelenleg is dolgoznak itt. Ezt a szülők is észreveszik, és szívesen hozzák ide a gyermekeiket. Az egyetlen olyan kisiskolánk a tankerületben, ahol nem csökken a gyereklétszám, hanem nő.  Ott tartunk, hogy újabb tanteremre lenne szükség az újabb első osztálynak. Ahhoz, hogy egy kistelepülésen megmaradjon egy kisiskola, ahhoz kell az önkormányzat támogató hozzáállása is, amelyet az elmúlt 25 évben minden polgármestertől meg is kapott ez az iskola. – mondta igazgató nő, majd hozzátette, hogy a tankerület is büszke a sikeres és magas szakmai színvonalú oktatást képviselő tagintézményre, ezért egy emléktáblával szeretnék ezt a jeles évfordulót megünnepelni megköszönve ezzel az itt dolgozó pedagógusok és tanulók munkáját. A rendezvényen részt vett Tállai András országgyűlési képviselő is, akivel együtt felavatták a megemlékezés tábláját.

A rendezvény a Közösségi Házban folytatódott, ahol az iskola tanulói nagyon színvonalas, színes műsorral ünnepelték az intézmény születésnapját, majd megható pillanatok következtek . Visszatértek a régi diákok, egykori tanítványok és emlékeztek. Voltak, akik egyetemre járnak vagy éppen már végeztek és olyan is akadt, akinek ( a szülő után ) a gyermeke is az intézmény tanulója.  A műsor végén a gyerekek egy szál virággal köszönték meg tanáraik sok-sok éves munkáját, majd Hajdu Hajnalka a Sajószögedi Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője kereste a szavakat, amellyel kifejezte köszönetét a gyerekeknek, a pedagógusoknak és természetesen a szülőknek.

Szándékosan hagytam a végére Dr. Vargáné Hajdú Ilonát a tagintézmény vezetőjét, aki fáradtságot nem kímélve készítette fel a gyerekeket, elevenítette fel a múltat, s tervezte meg pontosan a műsor feledhetetlen pillanatait, hogy méltó módon tudják megünnepelni az intézmény fennállásának 25. évfordulóját.

 

  1. Bacsó Bea