Norbit megvezették, csőbe húzták – népszerűségén lavírozva bevitték az erdőbe – a bíróság adócsalás miatt börtönbüntetésre ítélte

Három év négy hónap börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék a korábbi olimpiai bajnok birkózó Növényi Norbertet egy nyolc éve húzódó milliárdos adócsalási ügyben. Növényit emellett 136 186 forintos bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte a bíróság a Blikk szerint, ami hozzáteszi, hogy az ítélet nem jogerős.

A hetedrendű vádlott Növényit kétrendbeli adócsalásban és háromrendbeli magánokirat-hamisításban találták bűnösnek. A vád szerint úgy keveredett az ügybe, hogy az elsőrendű vádlott munkát adott neki, és bár állítólag csak reklámarc volt az adócsalási ügyben, a vád állítása szerint üzleti döntésekben is részt vett.

Bírósági, hatósági döntéseket nem szokás kritizálni. Bár a politikusok gyakran áthágják ezt a szabályt, fittyet hányva arra, hogy ezzel nemcsak a közvéleményt hergelik, de esetenként prejudikálják is az ítéletet. Jómagam, saját bőrömön tapasztaltam meg milyen az amikor a média kedves kollégák egy jól felépített karaktergyilkosságot követnek el puszta szórakozásból. Rosszindulatúan, politikai megrendelésre mert úri kedvük úgy tartja, anélkül, hogy a főszereplő véleményét is kikérnék. Ez arról jutott eszembe, hogy Növényi Norbert, olimpiai bajnokot, a kiváló sportembert , az örökös visszatérő barátomat most meszelték el. Régi keletű az ismeretségünk. A képen látható Kállai Mariann miskolci, lányom osztálytársa volt a gimnáziumban s régi jó barátság köti őket össze. Mariann romantikus körülmények között ismerkedett meg Budapesten  Növényivel egy színésztanodában. Hamar megszületett a szerelem gyümölcse, a kis Norbi aki ma már Angliában sorra nyeri a ketrecharcosok bajnokságait. Édesapja nyomdokain haladva egyre kiválóbb sportember a nemzetközi arénában ahol mindig kihangsúlyozza a szívbéli magyarságát.

Növényi Norbert nem lehet adócsaló. Aki hozzám hasonló közelségből ismeri az tudja , tudhatja Norbi egy csupa szív nagy mackó akit könnyen csőbe lehet húzni. Hírnevét, népszerűségét kihasználva mindig is sorra kapta az olyan üzleti ajánlatokat amelyben neki csak a márkanevét kell adnia.  Sokan úgy gondolták, a Növényi márkanév jól cseng a közvélemény előtt, s erre bármilyen menő üzleti vállalkozást lehet alapozni. Sajnos ilyenkor sose tudott nemet mondani, s a megállapodások létrejötte előtt sose kérte ki a saját ügyvédje véleményét. Már korábban is többször bepalizták és a sportkarrierje révén szerzett vagyona tetemes részét elcsalták különböző ígéretes üzleti ajánlatokkal. Csak a közvetlen kapcsolatunk idején egy nyomda, egy biztonsági vagyonőrző cég és egy zöldség nagykereskedés is behálózta . Túlságosan megbízott az alkalmi barátokban akik népszerűségének aurájában akartak tetszelegni. Bevallása szerint ismertsége mellett akár kidobóemberként is dolgozott, hogy gyermekeinek , családjának a jólétét biztosíthassa. Főiskolai tanulmányai mellett sok filmben és tévésorozatban játszott. Szinte minden alkalommal magát, önmagát adta. A nagy derék medvét aki mindenkin segít, támogatja a rászorulókat. Emlékezetes alakítása a Jóban rosszban szappanoperában amelyben egy kórházi karbantartót alakított, akit mindenki szeret. Ezen sokat mosolyogtam mert az életben  az égőcserét is a neje csinálta. Egyébként ugyanebben a sorozatban Mariann is kapott egy testhez álló szerepet.

Egy ízben megkérték, hogy egy jogcím nélküli albérlő csapatot lakoltasson ki a Szilas parkban. A fiatalemberek valójában csalással költöztek be a lakásba, annyira család módon, hogy a tulajdonost se ismerték.  Norbi bevállalta azzal a feltétellel, hogy bármi is történjen erőszakot nem alkalmaz, nem akar gyilkosságba keveredni. A három húszon éves jogcím nélküli  suhanc még ajtót se akart nyitni.  Norbi először csengetett majd egy nagyot üvöltött, egy olyat amire a ház minden lakója összeszaladt. Ebben a hangerőben bemutatkozott és kérte a betolakodókat, ha tehetik most rögtön húzzanak el amíg nem késő. A kép máig is él előttem, ketten alsóneműben somfordáltak ki az ajtó míg a főkolompos az első emeleti erkélyről pattant meg. Mindenüket hátrahagyva. Kimondom, nekem is csengett a fülem még egy órán át.  Norbinak megköszönték a segítséget, aki azzal hárított, ez semmiség.

Reméljük akad majd egy jó ügyvéd és egy olyan bíróság amely mélyrehatóan azt is feltérképezi, Növényi Norbert maga is egy áldozat.  Jószívűségének, naivságának következményeként könnyűszerrel kijátszották .