LEZÁRT ÜGYEK: „GYALOGKAKUKK”

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy férfival szemben, aki egy motort és két autót akart elkötni, hogy sajátjához eljusson.

Jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 32 éves szendrői férfival szemben. A gyanúsított 2017. november 17-én, 13 óra körül, a 26-os számú főúton, Kazincbarcika és Sajószentpéter között autójával bizonytalanul, kacskaringózva közlekedett. A rendőrjárőrök ellenőrzés alá vonták a férfit, majd a rendőrkapitányságra előállították a sofőrt, aki az általa beszedett gyógyszerektől vált bódulttá. Az eljárásban szabadlábon védekező gyanúsítottat a rendőrök hazaengedték.
A 32 éves szendrői férfi miután távozott a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságról, a Fő téren megpróbált eltolni és beindítani egy motort, hogy saját, távolabb hátrahagyott autójához jusson. Nem járt sikerrel, ezért ugyanezen okból feltört egy autót, hogy azzal menjen tovább. Az újabb kudarc után még egy autó ablakát betörte, mert abba is bele akart ülni, hogy eljuthasson a sajátjához, ekkor ismét tetten érték a rendőrök.
Az ügyben indított nyomozást a rendőrség a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.