Miskolc legbiztonságosabb zónája – vasoszlopokkal védik a renitens autósok elől – ebben sajnos vastagon benne volt a kezem – mint a rendészek a bilincsében

A szokásosnál is többen reagáltak arra a cikkemre amelyben beszámoltam – a miskolci nagy posta előtt kihelyezték a beígért vasoszlopokat. Akár tagadom akár nem ebben a harci műveletben vastagon benne vagyok. Ha nem sikerül matematikai pontossággal levezetni, bebizonyítani, hogy ott igen is meg lehet állni akkor ugye nincs szükség a vasakra.

Mert a KRESZ amely mint minden törvény, rendelet sokféleképpen értelmezhető, magyarázható, de végső sorol csak a logika a döntő: feketén fehéren kimondja, a járdán való parkolás alapfeltétele a tábla vagy az útburkolati jel. Nos, itt a posta előtt máig is ott fénylik a kopottas fehér csík, az az útburkolati jel amely támpont volt az autósoknak, meddig zárhatják a szöget a teher bejárati kapunál. Azok az autósok akik egyesek szerint nem állhatnának oda. Ám az önkormányzat nagy tudású illetékes szakembere azokra is gondolt akik csak oda állnak. Ezért mázolta fel az útburkolati jelet.

S akkor legyen itt a pont! Ezek a vasoszlopok mint erős útakadályok már tökéletesen ellenállnak a hozzám hasonló renitens járművezetők szabályszegési kísérletének. Persze a mozgássérültek, a nagy csomaggal a postára igyekvőknek ezentúl nem marad más mint a privát fizetős hely.  Na, de ez is volt a cél.

Most már csak az a kérdés, hogy ha itt a korlát kihelyezése előtt meg lehetett állni akkor a jogalap nélküli hatósági intézkedés minek minősül. Aki megmondja vagy kimeri ejteni a száján  annak jár a jutifalat.