Szerencse-kerekeztem a Lidl előtt – délelőtt már fineszesebbek lettünk – internet rádió féláron, s olcsó inverteres hegesztő – falatkák és üdítő löttyök minden standnál

Megrohamozták a felújított, újranyitott Pesti úti Lidl áruházat. Nem is csoda mivel az előzetes reklámújságjukkal mindenkit lenyűgöztek. Alig három ezer forintért botmixer tállal, inverter hegesztő – mindig erre vágytam, de minek – potom 11 ezerért és még sorolhatnám a szenzációs kínálatot. Ami persze csak ide , csak ebbe az áruházba szólt és csak most. Magam is kinéztem egy internet rádiót ami karácsonykor 40 ezer forint volt és most itt feleannyiért adták.

Ahogy a reggeli parkolót megláttam azt kellett hinnem, hogy mindenki itt van aki él és mozog. Nagyon rá kellett gyúrni, hogy bevásárló kosárhoz jussak. Ott bent persze mozdulni is alig lehetett a kocsikat tologatóktól. Mindenki reklámújsággal szaladgált a standok között ahol most kivételesen eladók is segítettek az eligazodásban. A pultok minden sarkánál csinos hoszteszek kínálgattak valamilyen falatkákat és új bevezetés előtt álló üdítő löttyöket. Igaz majális hangulat uralkodott kint és bent.

Nem tudtam előre, hogy minden háromezren felüli vásárlásnál kifelé meglendíthetek egy szerencsekereket. S ami lényege itt most mindenki nyert, minimum egy doboz almalevet  vagy egy táblás csokit. A kóklerség ott volt, hogy hiába vásároltál hatszor háromezerért ha egybe blokkoltak mindent akkor csak egyet szerencse kerekezhettél.

A magyarok leleményesek  – hamar rájöttek a csízióra – el is átkoztak mindenkit a pénztárosok – , hogy érdemes három ezer forintonként számlázni. Na, most tessék elképzelni amikor egy vásárló a harmincezer forintos tételsort részletekben blokkoltatja, s egyenként fizet.  Persze, hogy a sorban mögötte állók is anyáztak magukban, mit sem törődve azzal, hogy maguk is ugyanezt teszik majd. Különben itt minden változatlan.  Óriási volt a dobozkínálat, a nagy forgalom eredményeként ismét szert tehettem – ingyen – két csupa masszívra.