ELBIR – UTCAI VAGÁNYKODÁS VAGY GARÁZDASÁG

A garázdaság definíciójával és az utcai rablások elkerülésének lehetséges módozataival foglalkozik az ELBIR aktuális kiadványa.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szeptemberben elkészítette, majd megküldte az érintetteknek az aktuális bűnmegelőzési témájú hírlevelét. A reciklika többek között megválaszolja azt a kérdést, hogy mi a garázdaság, továbbá hasznos tanácsokat ad az rablások elkerüléshez.
A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005 júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).
Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok és azok szakintézményei, valamint a polgárok rendszerben regisztrált tagjai számára a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat.

A hírlevelek korábbi számai, valamint egyéb hasznos információk is megtekinthetők a B-A-Z Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány Bűnmegelőzési Szolgálat honlapján: http://bunmegelozes.eu/index.html