Egy igazi taposó akna a Derkovitson – a vízművek körbe bójázza – tragédia is történhetett volna
akna3 borulva
Irány a baleseti sebészet
A röntgen majd mindent elárul

Egy ország élcelődött hajdanán Jáksó Lászlón, amikor egy megbillent aknatetőre lépett. Nos, férfiember át tudja érezni – belegondolni is fájó – milyen lehet az, amikor egy súlyos aknafedél választja ketté a lábunk közötti golyókat. Igazi tragédia. A volt műsorvezető a súlyos sérülése miatt hónapokig hiányzott a képernyőről. Az igaz, hogy már magam is megbillentem egy ilyen csatornafedélen, amikor a vízóra leolvasó nem rakta a helyére. Ám szerencsém volt kisebb zúzódásokkal megúsztam. Azóta is pipiskedem, ha csatornafedelet látok, jobbnak látom kikerülni. Biztos, ami biztos.

Unokám is így tesz majd ezen túl. Ő ugyanis éppen most néhány perccel ezelőtt esett bele egy ilyenbe, pontosan a Derkovits utcai szelektív hulladékgyűjtő előtt. A fedél megnyílt, az unokám csaknem derékig a mélybe esett, még a fél papucsát is elnyelte az akna. Mindkét lábán látható zúzódás keletkezett és csak a lélekjelenlétének köszönhető, hogy komolyabb sérülése nem történt. Jelenleg a sürgősségi ambulancián van, ahol csak később tudjuk meg a baleset látleletét. Az elsődleges nyílt seb alapján azonnali röntgenezésre küldték.

Közben magam is tettem a dolgomat. Nem szerettem volna, ha mások is pórul járnak a rossz csatornafedél miatt. Értesítettem a vízmű ügyeletét ahol megígérték, kimennek és bójával kerítik el a rosszul záró fedelet. Remélem ezen már túl is vannak. Aztán majd a szakemberek megvizsgálják, mi okozhatja a billegését és a hibát hamarosan megszüntetik, mielőtt egy súlyosabb tragédia történne.