Péntek délelőtt tíz órától indul a roham – új hűtő vagy mosógép állami támogatással – ezt megcsípjük

Régóta figyelem ezeket a felhívásokat.  Kecsegtető , szinte fekete pénteki akció – államit támogatással kicserélhetjük a nagy étvágyú háztartási gépeinket. Betáraztam, valamit csak kérnék az állambácsitól. Mindannyian jól járunk, állítólag a kiszemelt gép kevesebb áramot zabál és környezetbarát. Ha összejön, mi is megbarátkozunk. Mindenesetre ebben a régióban holnap délelőtt 10 órától lehet kérni, az ügyfélkapunk keresztül. Ha én is kiállítom azt a formanyomtatványt amit láttam akkor semmi gond nem lesz vele. Bár van benne egy csavar – meg kell jelölni a leadott gép típusát.  Ami azt jelentheti, hogy ezeket a régiségeket begyűjtik. Milyen is az ember, szeretne egy újat , csaknem íngyért közben a régit is megtartanám. Ahogy nézem ez  nincs benne a kívánság műsorban. Drukkolok, hogy a megadott szűk határidőn belül ne legyen bibi az online alkalmazással. Mert ugye az ördög aki sosem alszik a részletekben bújik meg. Fel vitézek az ocsó cuccért….

A pályázatokat régiónként eltérő időpontokban, november 5. és 19. között lehet benyújtani. Először az észak-alföldi régióból, majd a dél-alföldi, az észak-magyarországi, a nyugat-dunántúli, a dél-dunántúli, a közép-dunántúli, végül a közép-magyarországi régióból adhatók be a jelentkezések, kizárólag elektronikusan, ügyfélkapun keresztül.

A program során korszerű, energiatakarékos háztartási nagy gépeket lehet beszerezni, az új kiírással a kormány összesen kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a családok energiafelhasználásának csökkentéséhez.

A támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de legfeljebb 25 ezer forint az A+ kategóriájú, 40 ezer forint az A++ kategóriájú, illetve 45 ezer forint az A+++ kategóriájú készülékek esetében.

A kiírásra magyar adóazonosító jellel és magyarországi lakóhellyel rendelkező, nagykorú természetes személyek nyújthatnak be pályázatot. Személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagy gép cseréjéhez nyerhető el támogatás.

A pályázati kiírás és az útmutató a www.hgcs2017.nfsi.hu weboldalon érhető el.

– MTI –