Szikszón épül meg a Redo legújabb üzeme – félszáz embernek adnak munkát

 

Ötven új munkahelyet teremt Szikszón a magyar tulajdonú REDO cég. A német kormány innovációs kitüntetésében részesített, vízfertőtlenítő technológiát fejlesztő és gyártó cég egymillió euróból épít gyárat 2019 végéig.

 

A REDO elsősorban Szikszóról, másodsorban a város környékéről szeretne 50 szellemi és fizikai szakembert alkalmazni a felépülő új gyárában – mondta Galambodi Attila, a magyar tulajdonú REDO Water Systems vezetője. Az egymillió eurós saját forrásból felépítendő új gyárat a tervek szerint 2019 végén veszik használatba.

 

A cég nem csak a gyártást, hanem a kutatás-fejlesztési tevékenységet is a

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban fogja végezni. “A gyártás során,

ahogyan eddig, úgy ezt követően is sok magyar beszállítót alkalmazunk” –

tette hozzá Galambodi Attila.

 

A REDO jelenleg a világ 32 országában van jelen technológiájával.

Érdekesség, hogy az Arab-félszigetnél fekvő Omán lakosságának 20 százaléka fogyasztja a cég által tisztított vizet, ám a fejlesztés hazánkban is jelen van. Mindig öröm látni azt, hogy a Szikszóra települt gyárak újabb és újabb fejlesztéseket hajtanak végre a városban-  teszi hozzá  Füzesséri József Szikszó polgármestere.  A REDO Water Systems évekkel ezelőtt települt a Szikszói Ipari parkba, azóta is szép eredményeket ért el hazai és nemzetközi területeken.  Nagyon fontos számunkra az, hogy teljes kapacitása  a városban lesz és ötven családnak ad majd megélhetést. Nagy megtiszteltetés számunkra az is, hogy kutatás fejlesztés is Szikszóra kerül,  ezzel is bizonyítva , hogy Szikszó  fejlődik az innováció terén is.