Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium Középiskolai Kollégiumában

A 29,19 millió forint vissza nem térítendő támogatással megvalósult projekt célja a Mezőkövesdi Tankerületi Központ fenntartásában lévő Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium Középiskolai Kollégiumának tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése volt. Az EFOP-4.1.3-17-2017-00363 számú, és a „Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium és Szakgimnázium és Kollégium Középiskolai Kollégiumának fejlesztése” című projekt, a Széchenyi 2020 program részeként valósult meg.

 

A Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium Középiskolai Kollégiumában a támogatás segítségével megtörtént négy vizesblokk teljes körű felújítása, amely a zuhanyzók, mellékhelyiségek falainak és padlózatának burkolását, valamint épületgépészeti korszerűsítését jelenti. A beruházásnak köszönhetően sor került a kollégiumi szobák bútorzatainak cseréjére, ezáltal beszerzésre kerültek ágyneműtartós heverők, ágyvégpolcok és öltözőszekrények.

 

A fejlesztés eredményeképpen az intézmény által nyújtott szolgáltatások színvonala, minősége jelentősen nőtt. Az épület korszerűsítése hozzájárul az oktatás és nevelés infrastrukturális környezetének javulásához, az itt élők közérzetének és ez által az életminőségük javulásához is. A Mezőkövesdi Tankerületi Központ elkötelezett a korszerű, minden igényt kielégítő tanulási feltételek biztosítása mellett.