Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése a Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában

 Az 50 millió forint vissza nem térítendő támogatással megvalósult projekt célja a Mezőkövesdi Tankerületi Központ fenntartásában lévő Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolájának tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése volt. Az EFOP-4.1.3-17-2017-00273 számú, és „Infrastrukturális fejlesztés a Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskolában” című projekt, a Széchenyi 2020 program részeként valósult meg.

 

A Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola székhely intézményében a fejlesztés eredményeként új burkolatot kapott az aula és az „A” épület emeleteinek folyosói, a tanári szoba és egy intézményvezető-helyettesi iroda, minden helyiségben kiépítésre került az internet csatlakozáshoz szükséges modem, szélfogó ajtó került beépítésre a parkoló felőli bejárathoz, 9 tanterembe, a tanári szobába és 2 irodába új bútorok kerültek, kialakítottak a földszinten egy nevelői WC-t, a kis tornaterembe új bordásfal került beszerzésre.

 

Az európai uniós támogatás segítségével megvalósított felújítása hozzájárul az oktatás és nevelés infrastrukturális környezetének javulásához, a tanulók komfortérzetének további növeléséhez. A fejlesztés eredményeként megújult az épület belső képe, mely hozzájárul a korszerű, 21. századi körülmények között történő tanulásukhoz, a diákok és pedagógusok közérzetének javításához. A Mezőkövesdi Tankerületi Központ elkötelezett a korszerű, minden igényt kielégítő tanulási feltételek biztosítása mellett.