Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése a Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskolában

Az 50 millió forint vissza nem térítendő támogatással megvalósult projekt célja a Mezőkövesdi Tankerületi Központ fenntartásában lévő Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskolájának tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése volt. Az EFOP-4.1.3-17-2017-00302 számú, és „Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola fejlesztése” című projekt, a Széchenyi 2020 program részeként valósult meg.

 

A Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskolában az európai uniós támogatás segítségével bővült az oktatásban használható termek száma, két csoportszoba, egy tárgyaló és egy tornaszoba került kialakításra; javult a meglévő helyiségek állapota, megújult a padlóburkolat (linóleum és laminált padló) több teremben; beszerzésre kerültek új tantermi, irodai és a közösségi terekben használható bútorok. A tornateremben elválasztó függöny került felszerelésre, és a tornaterem kiürítési mutatóinak javítása érdekében, menekülőajtók nyitása került kialakításra. Sor került gipszkarton álmennyezet felszerelésére, árnyékoló szerkezetek telepítésére, vizesblokk felújítására, épületvillamossági erősáramú fejlesztésekre.

 

Az épület korszerűsítése hozzájárul az oktatás és nevelés infrastrukturális környezetének javulásához, a korszerű oktatásszervezési módszerek alkalmazásához. Nemcsak a település, hanem a térségből bejáró tanulók számára is higiénikusabb, szebb környezet jött létre. A Mezőkövesdi Tankerületi Központ elkötelezett a korszerű, minden igényt kielégítő tanulási feltételek biztosítása mellett.