Infrastrukturális fejlesztés a Tiszapalkonyai iskolában

 

Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése Tiszapalkonyai Széchenyi István Általános Iskolában

A 22 millió forint vissza nem térítendő támogatással megvalósult projekt célja a Mezőkövesdi Tankerületi Központ fenntartásában lévő Tiszapalkonyai Széchenyi István Általános Iskolájának tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése volt. Az EFOP-4.1.3-17-2017-00137 számú, és „Tiszapalkonyai Széchenyi István Általános Iskola felújítása” című projekt, a Széchenyi 2020 program részeként valósult meg.

 

A Tiszapalkonyai Széchenyi István Általános Iskola fenntartója jelen fejlesztés során, a három épületből álló iskola központi épületének felújítását valósította meg. Az európai uniós támogatás segítségével korszerűsíteni tudták a projekt által érintett épület nyílászáróinak felújítását, a vonatkozó előírásoknak megfelelő műanyag ablakokra és ajtókra, valamint megtörtént a körfolyosó hidegburkolatának cseréje.

 

Az épület korszerűsítése hozzájárul az oktatás és nevelés infrastrukturális környezetének javulásához, az új nyílászáróknak köszönhetően megújul az épület, mely nagyban hozzájárul a településkép javításához az itt élők közérzetének és ezáltal az életminőségük javulásához is.