Mi is csordogálhatunk majd – vastag bukszával lakóhajózhatunk – alapvetően a külföldieknek ajánlják

Mivel életem első munkahelye a Balaton volt, ahol csónakosként szolgáltam, s alkalmanként a vitorlásokon is a hasznomat vették máig is szeretek hajókázni.

A tengeren mindig felsültem, az óceán hullámzását nehezen viseltem így igazából az olyan szelíden csordogáló vizet szeretem. Travemünde és Malmő között még a Deadelon  se mentett meg a rókázástól. Igaz olyan viharban mentünk, hogy még a hatodik emeletre is felcsapott a víz.

Akkoriban még nem láttam a Titanicról szóló filmet, de most utólag elmondhatom hasonló félelmeim voltak az utazás során. Ezzel szemben irigylem azokat akik megengedhetik maguknak a németországi vagy a hollandiai csatornákon való lakóhajós utakat. Különösen azokat amelyek az ott élők családi házai előtt vezetnek el.

hA filmekből láttam, hogy ezek a túrák szinte paradicsomi hangulatot tükröznek. S akkor itt  a jó hír , nálunk lesznek ilyen bérelhető lakóhajók. A Tiszán Tokajnál telepítik le az első szériát. Állítólag hat nyolc személyesek lesznek és személyenként napi 20 ezer forintért bérelhetők.

Gyors fejszámolás, s már is rájöttünk, kurva drágák lesznek ezek a luxushajókázások. Megnyugtattam, nem nekem szánják, ez a külföldiek privilégiuma lesz. Ha ezt szeretném menjek Hollandiába ahol ennek az összegnek negyedéért csordogálhatok keresztül kasul az országon. S ezért a pénzért még rengeteg szélmalmot is megcsodálhatok.

Jut eszembe, hogy egy időben Gyurcsány Ferenc elárulta családostul egy ilyen csatornás túrán nyaraltak. Áradozott, hogy milyen nyugalmas utazásuk volt.