A  siklósi lakosok ez évi parkoló bérleteinek ingyenessé tételét csont nélkül megszavazták – nálunk ez személyiségi jogokat sértene – blöff a javából – nem nekem kellett volna proponálni

Jelzem, Siklóson és Harkányban is  átment a rendelet tervezet, simán mint kés a vajon. Ott a helyi polgárok ingyenesen kapták a parkoló bérletet. Álmodozzunk egy ilyen húzásról mi is.

Jut eszembe tavalyelőtt pontosan októberben a novemberi megtámadásom előtt, mint öreg miskolci mezei polgár felvetettem egy hasonló ötletet.

Mi lenne, ha minden miskolci polgár mondjuk 65 éven felül – akik a tömegközlekedésben már potyázhatnak – ingyen vagy kedvezményesen kapnának parkoló bérletet. Azt is hozzá tettem, hogy ezt csak azoknak adnák, akiknek a kocsija szerény teljesítményű.

Tudom, demagóg vagyok, szeretem a populáris intézkedéseket, de higgyék el ezt teljes jó szándékkal ajánlottam a város vezetésének a  figyelmébe. Hiszen egy ilyen szociális intézkedéssel nőne az ázsiójuk.

Nem hiszik el, hogy mi volt a válasz! Azt írták, hogy ez személyiségi jogokat sértene. S ezt az mondta, az aki a parkolási ügyemben nevemet, címemmel, posztommal és felekezeti hová tartozásommal egyetemben 17 médiának kiszolgáltatta a gyanúsítás időszakában, a rendőrség tiltakozása ellenére.

Miközben mindenki tudja, miként zajlik a bérletvásárlás, forgalmi engedély bemutatásával vásároljuk meg. Nyílván, aki nem él ezzel a jutatással az nem is kapja meg, nem megy el a régiópark irodájába. S, hogy milyen kihatása lenne a város költségvetésére azt is előre ki lehet számítani, mint például Harkányban is kikalkulálták. Gondolom név nélkül, kor és teljesítmény összegzésével Miskolcon is kiszámolható lenne az ebből származó vesztesség. Választási év van. Kíváncsi lennék, hogy a közgyűlés tagjai közül ki lenne, aki ez ellen szavazna.

S ha csak az a fájó, hogy ez akkor éppen nekem jutott eszembe akkor tessék a siklósi példát tanulmányozni, s annak mintájára lépjenek.

Igen, nem titok, túl vagyok a potyahatáron és van egy kék Suzukim. Ha csak miattam nem kapnák meg a kedvezményt a sajátomról ünnepélyesen lemondok. Most. Ülőhelyből. Tessék figyelni, a hírt itt két város egyszerre és kölcsönösen lépte meg azt amiről én áhítozom.

 

„Egy Harkánnyal négy éve született megállapodás szerint a két város igyekszik együtt gondolkodni, így követjük a példájukat – emlékeztetett a város polgármestere. Dr. Marenics János ezt arra a mutatva jegyezte meg, hogy Harkányban idén díjmentesen válthatják ki parkoló bérleteiket a helyiek. Hozzátette, előterjesztése alapján emellett maradna az a szomszédvári kedvezmény is, mely szerint az egyik városban kedvezményes bérlet vásárlására jogosult helyi lakos a másik településen is kedvezményes áron vásárolhatja meg parkoló bérletét.

A város gazdálkodását áttekintve megállapítottuk, hogy átvállalhatjuk a siklósiak terhét, ezért kedd délelőtt rendkívüli testületi ülésen döntünk a kérdésben – mondta Siklós első embere. Hozzátette: az a helyi lakos, aki már megvásárolta éves bérletét visszakapja annak árát. – írja az újság”