Harminc éve újra város Szikszó –  jubileumi rendezvénysorozattal ünnepelnek – most jó oda költözni – egy tűzpiros autóért egész évben stemplizzünk

Most jó Szikszóinak lenni.

Érdemes holnaptól a városba költözni.

Nem lesz más dolgunk, mint, hogy aktívan sorra látogassuk a helybélieknek szervezett egymásba érő, jobbnál jobb tartalmas szórakoztató programokat. S ha szerencsefia vagyok ezért akár egy különlegesen, értékes autó tulajdonosa is lehetek.  S, hogy miként és hogyan gyúrhatunk minderre azt most elárulták a média munkatársainak.

Élénk érdeklődéssel övezett sajtótájékoztatót tartottak ma Szikszón az inkubátorházban a 30 éve újra  várossá váló rendezvénysorozatról. A média képviselőit Füzesséri József polgármester köszöntötte, aki elmondta egy éves, változatos  programmal ünneplik meg a jubileumot.

Bevezetőjében  hangsúlyozta:Szikszó gazdasága az elmúlt
 években óriási léptékkel fejlődött.  
A befektetők előszeretettel választották az abaúji
 települést. Az ipari
területen a Hell Energy Cégcsoport dinamikusan fejlődik, 
de benépesült a
Szikszói Ipari Park is.
 Az elmúlt év egyik kiemelkedő önkormányzati
pályázati eredménye, hogy az ipari területen 18 hektáros
 fejlesztést
hajthatunk  végre ahol ipari csarnokot, utakat, ipari
 közműveket alakítunk ki
630 milliós beruházással.  Ez a beruházás azért is
 kiemelkedően  fontos,
mert ez azt jelenti, egy újabb ipari park létesül Szikszón.

 









Szikszó sikere a közösség erejében rejlik - fogalmazott 
Füzesséri József-
Ezért is döntöttünk úgy, hogy Szikszó harmincadik 
születésnapját közösen, az
egész várossal együtt ünnepeljük. Nemcsak a város által 
kezdeményezett
fesztiválokat, hanem az egyesületek, civil szerveztek, 
egyházak közösségi
rendezvényeit is az ünnepségsorozat részének tekintjük. 
 Jelenleg hatvan
program az, amely a Szikszó30-hoz csatlakozott. 
A rendezvénysorozat január
26-án indul egy boksz gálával.

Tökéletes munkamegosztással Koncz Ferenc a térség országgyűlési képviselője és Plávenszki László a város polgármestere részletesen ismertette a négy évszakos ünnepi rendezvényeket.

Koncz Ferenc elmondta még szerencsi polgármesterként Szikszóban a feltörekvő konkurenciát sejtette most viszont már a város fejlődéséért, gyarapodásáért lobbizik. Örül neki, hogy az MLSZ támogatásával,  TAO pénzből egy minden igényt kielégítő élőfüves labdarúgó pálya épülhet a Csokonai utca végében. Reméli, hamarosan eljön az idő, amikor Szikszó és Szerencs focistáinak párviadalát itt helyben tarthatják meg.

A város alpolgármestere részletesen ismertette, hogy a 72X111 métere nagyságú, automata öntözőrendszerrel, háromszáz személyes mobil lelátóval, nagy befogadó képes fedett kispaddal, viacolor járdával övezett, s a labdafogó hálót se nélkülöző pálya 200 luxos kivilágítást kap. A csaknem 130 milliós beruházáshoz harminc százalékos önrésszel járulnak hozzá.

A Szikszó 30 rendezvénysorozat pontosan január 29-től kezdődik és december 24-én zárul. Felsorolta a nagyobb tömegeket megmozgató eseményeket: március 30-31,  Angel Petrol létesítésének évfordulóján is le koncert és változatos szórakoztató esemény.

 

Június 15, Juniális uszoda udvar, Follow the Flow, Vastag Csaba,  Deniz és ESSEMM koncertek követik egymást.

Augusztus 20, Keresztes Ildikó és barátait koncert lesz és a szerencsi Hooligansot is hallhatjuk.

Szeptember 28, Szereti fesztivál, Desperado és Janicsák Veca koncert.  Ez a vén tinédzserek nosztalgia napja lesz.

Az év utolsó napján fergeteges szilveszteri buli lesz nyereménysorsolással. Hiszem, hogy ez lesz az évzáró legizgalmasabb programja és valakinek ezen a napon malaca lesz. Egy autót és nem is akár milyet sorsolnak ki. Egy tűzpiros Mini Cooper várja a gazdáját. Ám a sorsoláson csak az vehet részt, aki helybéli és kiváltja a Szikszó kártyát, amelyen legalább 30 pecsétet begyűjt a rendezvényeken. Egy szikszói, 18 éven felüli személy maximum öt kártyával kísértheti meg a Fortuna Istenasszonyát.

A tudósításról Kerényi László készítette a fotókat.