Hamis euróval fizetett Ózdon – sittre került a visszajáróval
euroautomata

 

 A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte egy 25 éves férfi letartóztatását, aki hamis 100 eurós bankjeggyel fizetett egy ózdi benzinkúton.

 

A gyanúsított 2018. január 13- án kora reggel, az üzemanyagtöltő állomáson 3 csomag chipset vett magához 1.050 Ft értékben, majd egy 100 eurós címletű bankjeggyel fizetett, melyet követően visszajáró összegként 29.505 Ft-ot kapott.

 

A benzinkút dolgozói a gyanúsított által átadott bankjegyet gyanúsnak találták, végül alaposabban megvizsgálva egyértelműen felismerték annak hamis voltát. Az alkalmazottak ekkor további pénzváltás ürügyén visszahívták az üzletbe a még a benzinkút területén tartózkodó férfit, aki ekkor egy újabb hamis 100 eurós bankjegyet akart beváltani. Ekkor a töltőállomás személyzete tájékoztatta a gyanúsítottat a pénz hamis voltáról, melyet tudomásul vett, majd a korábban visszajáróként átvett 29.505 Ft-ot visszaadta és távozott az üzletből.

 

A bűncselekményt követően a dolgozók értesítették a rendőrséget, akik rövid időn belül otthonában elfogták, majd őrizetbe vették a gyanúsítottat.

 

Az Ózdi Rendőrkapitányság pénzhamisítás bűntettével gyanúsítja a férfit, mely bűncselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

A bíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye ezért egyelőre egy hónapra elrendelte a letartóztatását.