Megtalálták Jézus keresztfájáról a szögeket – a sztori színesedik – Pongrácék túladnának rajta – amikor beleshettem a forgatásba

Sosem tagadtam, hogy kedvenc tévésorozatom a Jóban, rosszban. Számomra ez egy tökéletes szellemi rágógumi. Annyira meseszerű, hogy az már önmagában képes a nézőt a képernyőhöz bilincselni. Az immár csaknem vagy talán már több egy évtizede tartó szappanoperában egy vidéki kórház körül forog a világ. Ez a bázis, az ehhez köthető személyek élete, sorsa váltakozik pergő ritmusban. Ha valami hihetetlen, hogy itt csupa olyan orvosok dolgoznak, akik a hálapénz fogalmát nem is ismerik. Talán egyszer volt egy olyan fejezet, amelyben egy orvost azért golyóztak ki, mert elfogadott egy drága órát, amelynek még az eredetét se tudta.

Jóban rosszban velem. Sajnáljuk Konrád távozását, a nimbuszát viszont most tovább éltetik. Ő lehetett aki Irakból kicsempészte Jézus szögeit.
A DNS nyomokat kimutatták
Olyan meseszerű, de a történések láncolata az életben valamit sejtetni enged. S ez most nálunk ülepszik

Jut eszembe a mostani részek egyre érdekfeszítőbbek. Röviden, az egyik kedvenc szereplőm Konrád doktor, aki ráunt a beskatulyázott szerepére nem éppen természetese halállal íródott ki a sorozatból. A nimbusza viszont tovább él. A hagyatékából előkerül két olyan szög, amelyet az egyik apostol Jézus Krisztus keresztfájáról mentett meg és ki tudja milyen kalandos úton Konrád hagyatékába került. A sztori szuper, irigylem a mese szövegíróját, íróit, tény, hogy egyre kreatívabbak. Nem elégszenek, egyszerű szokványos fordulatokkal. Ez a Krisztus korából, s hozzá köthető szög egyre veszélyesebb és kockázatosabb vizekre vezeti a főszereplőket.  Ha valakit érdekel, most kapcsolódjon be a nézésébe.

Ezek után magam is utánanéztem az interneten, hogy létezhetnek e valahol ezek a kétezer éves ereklyék. Nos, 1990 nyarán egy ősi jeruzsálemi sírból valóban feltárták ezeket a szögeket. A relikviák nem sokkal később nyomtalanul eltűntek. Persze folynak a találgatások mivel éppen azokban az időkben Izrael miniszterelnöke és a pápa annyi sokszor találkozott egymással, ami feltűnő volt. Ezekről néhány vicc is eszembe ötlött.  Később elmesélem.

Most csak annyit, hogy egyre kíváncsibb vagyok mi lesz az ereklyével, amit a Pongrác család szeretne pénzzé tenni, de az ennek a felkutatására szerveződő gyilkos szekták már a nyomukban vannak. Lepipáltuk a hollywoodi forgatókönyvírókat.

Nemrégiben elárultam, szeretnék egy könyvet írni a sorozat kulisszatitkairól. Most már egy éve várom a felszállási engedélyt, egyre reménytelenebbül. de egyre kitartóbban.