Ivócimboráját rabolta ki a mezőcsáti testvérpár

 

 A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség  indítványa alapján, vasárnap a bíróság  elrendelte egy 22 éves és egy 31 éves férfi letartóztatását, akik 2019. január 10-én, erőszakkal vették el egy férfi értékeit Mezőcsáton.                                                           

 

A gyanúsított testvérpár a fenti napon a délutáni órákban együtt italozott a sértettel egy mezőcsáti kocsmában. A gyanúsítottaknak feltűnt, hogy a sértettnél nagyobb összegű készpénz van, ugyanis a férfi a kocsmában tartózkodó vendégeknek, -így a gyanúsítottaknak is- több italt fizetett. A gyanúsítottak elhatározták, hogy megszerzik a sértett értékeit, ezért mikor a férfi távozott a kocsmából követni kezdték. Mikor utolérték az utcán leszólították, egyikük ököllel a fején megütötte és ezt követően a földre került sértettet mindketten testszerte többször megütötték és megrúgták. A gyanúsítottak ezután a bántalmazástól eszméletlen állapotba került sértettől elvették a pénztárcáját az abban lévő 30.000 forinttal és a személyes irataival valamint a mobiltelefonját és a helyszínt elhagyva lakóhelyükre távoztak.

 

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a két férfit társtettesként elkövetett rablás bűntettével gyanúsítja, mely bűncselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

A bíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy mindkét gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye ezért egyelőre egy hónapra elrendelte a letartóztatásukat.