Szabadtéri tanterem Szirmabesenyőben – vadászházból erdei iskola Kassán – partnerséget építünk, projektzáró a művészeti iskolában

Ma tartották a FORBEST- Forest Based Education and Training című projekt záró konferenciáját a szirmabesenyői Szinyei Merse Pál általános alapfokú művészeti iskolájában. A  Partnerséget  építünk jelszó keretében egy Szlovákia és Magyarország közötti Interreg programot sikerült megvalósítani. A FORBEST célja, hogy növelje a gyerekek környezeti tudatosságát, s felkészítse őket a jövő kihívásaira és a természeti környezet változásaira. A koncepció szerint a természetes, főleg erdei környezet és az alkalmazott innovatív módszerek jó hatással lesznek a gyerekek életmódjára , hozzáállására.

Szirmabesenyő önkormányzata egy szabadtéri oktatási és képzési létesítményt hozott létre a Szirmay kastély közelében , amely mind a helyi iskolások mind az ide érkező nyári táborozók programjait szolgálhatja.

Ezzel egy időben a Kassai Városi Erdészet felújította egyik romos vadászházát, amelyből környezeti nevelési központot hoztak létre. Itt iskolai órákat, képzéseket tartanak és a akár nyári táborozásra is alkalmas. Itt a gyermekek oktatásába erdészek és a civil aktivisták is bekapcsolódhatnak.

A konferencia résztvevőit  Huszti Gábor Szirmabesenyő polgármestere köszöntötte majd Török Dezső a megyei közgyűlés elnöke bemutatta az Interreg programot. Előadók voltak még  Botos István Csaba, Gajza Legen, Csellárné Németh Judit, Molnár Gergely és a nyári táborozásban résztvevő diákok.

Kerényi László felvételei