Megkárosították a Mazsihiszt – trükkös csalók kisiklatták az utalást – közlemény, a rendőrség nyomoz

Régóta rebesgették, hogy a Magyar Zsidó Hitközségek szövetségének kárára egy nagy összegű számla kifizetésénél, utalásánál csalás történt. A pénz kifizetése előtt az idáig ismeretlen személyek jelezték, hogy a követelés tulajdonosának a számlaszáma megváltozott. Sajnos megtörtént az utalás a hamis néven nyitott számlára. Az ismeretlen személy vagy személyek az összeget készpénzben eltulajdonították. A mostanában szokásos csalássorozat tipikus esete történt – feltehetően egy hajléktalan vagy egy megtévesztett személlyel nyittattak számlát, hogy a pénzt kesben nyomtalanul felvehessék. A kiszivárgott hírek szerint a csalóról a pénz felvételekor videofelvétel készült.

A Mazsihisz kommunikációs irodája erről rövid közleményt adott ki, amelyben jelezték, hogy a sajtótájékoztató alkalmával minden kérdésre válaszolnak.

A közlemény:

 

A Mazsihisz súlyos bűncselekmény sértettjeként ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr- Főkapitányságon.

 

A bűncselekmény a Rumbach-projekt körében fővállalkozónk esedékes számlájának kifizetése kapcsán történt.

 

Az elkövető(k) megtévesztették a Mazsihisz gazdasági dolgozóit a számla kiegyenlítésének módjával kapcsolatban.

 

A Mazsihisz azonnali belső vizsgálatot rendelt el.

A Mazsihisz a nyomozás során a rendőrséggel mindenben együttműködik, bízik a rendőri nyomozás sikerében és mindent megtesz a kár enyhítése érdekében.

A sajnálatos esemény nem érinti a Rumbach zsinagóga felújításának folyamatát.