Ez egy belga farsangi dekoráció – balga multikutúra flamand vallon módra – a boszorkányégetés most elmaradt – a polgármester őszinte volt – Göbbels már nyaldosná az ujját

A fenti kép egy belgiumi nagyváros  farsangi karneváli felvonulásán  készült. Gondolom ez olyan lehet mint a mi Debreceni virágkarneválunk, amelyen mobil dekorációkkal lehet pályázni a közönség díjakra. Feltételezem, hogy ezen kívül  száz  vagy még ennél is többen szerették volna a pálmát elvinni. Mégis ez a zsidósra sikerült figura kompozíció  lett a legnézettebb.  Két kampós orrú zsidó, pénzeszsákokkal körbevéve , patkányokkal fűszerezve  olyan mint egy Hitler  korabeli plakát három D változatban. Ez még ebben a multikulturális országban is kiverte a biztosítékot. A vallonok és a flamandok is felhördültek az igazából nem létező belgák nevében is. A karnevál szervezői azt mondják, hogy mókás viccnek szánták, s minden antiszemitizmus távol áll tőlük. A polgármester viszont kedélyesebben hárított – azt mondta ez a karneváli forgatag már középkortól a város történelmi öröksége. Szerinte semmi kivetnivaló sincs egy ilyen dekorációban.

Erre mondanám, írnám ha tudnék franciául vagy németül, hogy akkor egy látványos boszorkányégetés vagy egy kerékbetörés esetleg egy várkapura való felnégyelés is elkelt volna . A nagyérdemű , szórakozni vágyók kedvére. Szóval ez a brüsszeli, toleráns, demokratikus, mindenkinek esélyegyenlőséget biztosító, előítéletektől, fajgyűlölettől mentes  Isteni szeretettől átitatott multikulturális szemlélet flamand vallon változata. Ha ezt Göbbels láthatta volna mind a 10 ujját körmöstül megnyalta volna. Hajrá balga belgák…..