Születésnapi Szikszó Jegy -plusz egy ezres támogatói jegy

Az országban egyedül álló módon segíti a 62. évet betöltött időseket Szikszó Önkormányzata.  Minden állandó szikszói lakhellyel rendelkező-  2018  december 31-éig az  említett életkort   betöltött személy  40  ezer forint értékű Szikszó Jegyet kap, két részletben, tavasszal és ősszel. A program már több éves múltra tekint vissza.

Füzesséri József Szikszó polgármestere és Takács Lászlóné alpolgármester a napokban adták át személyesen a Bethánia Szeretetotthonban az idei tavaszi jegyeket. Füzesséri József Szikszó polgármestere arról beszélt:  Szikszó 30. születésnapja alkalmából döntött úgy az önkormányzat, hogy az idén megduplázza a támogatást, tavasszal és ősszel is megkapják az érintettek a Szikszó jegyet. Ezzel is emlékezetessé téve számukra a jubileumot.  Hangsúlyozta : egy város életében kiemelkedően fontos,, hogy odafigyeljen a közösség időseinek a tapasztalataira. Hiszen fejlődni és gyarapodni csak úgy lehet, ha tiszteljük a múltat. Szikszó gazdasági fejlődése lehetővé teszi évek óta, hogy támogatással is kifejezze tiszteletét az idős emberek felé. Kezdetekben a Szikszó jegyet csak adókra lehetett felhasználni,de a visszajelzések alapján évről évre bővül a felhasználás köre. Az idén is adókra, önkormányzati cégek szolgáltatásaira, és helyi vállalkozókkal történt megállapodás keretében két  élelmiszer boltokban is  beválható a jegy.

A jegyhez az idén is jár egy ezer forint értékű úgynevezett Szikszó támogató jegy. Ennek a célja az, hogy az idősek személyesen is tudják formálni a közösséget,  ugyanis  ez arra szolgál, hogy a város közérdekű ügyeit segítse.  A  jeggyel rendelkezők  bárkinek-  civil szervezeteknek,   intézményeknek,  magánszemélyeknek-   odaadhatják azt,  aki olyan kész programmal áll elő, ami a városban élőket szolgálja.

Füzesséri József beszámolt a tavalyi kedvező tapasztalatokról, hiszen ez a támogató jegy nagyon népszerű lett a városban. Számtalan közösséget segített hozzá ahhoz, hogy megvalósítsák elképzeléseiket.

A tavaszi Szikszó jegyek átadása, kikézbesítése már megtörtént. Az őszi 20 000 forint értékű jegyet pedig szeptember 21-én, a városi sportcsarnokban megrendezésre kerülő Idősek Találkozóján adják majd át.