Velük a város – az ellenzék csapata – sok vagy kevés köztük az ismerős – jó a nemek aránya

Szépen felsorakoztak a városházával szemközti téren. Ők a Velünk a város nevezetű tömörülés válogatottja. Feltételezem, a polgármester jelöltjük Veres Pál. Ő viszont mint csapatkapitány hiányzik a tablóról. Vajon miért?

Mint szép korú Miskolci, bennszülött számomra sosem volt közömbös, hogy kik a város anyái, atyái. Az utóbbi húsz évben nem sok szerencsém volt velük. Látok köztük néhány ismerőst akit nyugodt szívvel ajánlanék a barátaimnak, Olvasóimnak, ők a kipróbált , edzett képviselőjelöltek. Simon Gábor doktor, Mokrai Mihály, aki már alpolgármesterként is bizonyított, Fodor Zoltán és Barta György akik mindig is olyan házmester vagy inkább gondnokszerű képviselők voltak, akik képesek voltak lelki életet is élni a szavazóikkal. Nézem, nézegettem a tablót, de nem tudom eldönteni, jó e a nemek aránya. A nők mindig lelkesebbek odaadóbbak ha a választóik érdekében kell lobbizniuk.

Jómagam ezen a portálon szívesen megírnám minden jelölt – a kormánypártiakét is – mit szeretnének megvalósítani a következő ciklusban. Mit nem adnék, ha megtudnám mik a terveik, mivel szeretnék elnyerni a voksomat, mivel próbálnak elkábítani vagy egyáltalán képesek e egy jó cél érdekében minden pártpolitikai érdekeken felülemelkedve szavazni a majdani a közgyűlésben.

Hiszek abban, hogy minden jelöltnek nemcsak ambíciói hanem tervei vannak. Meséljék el!

Mint szavazásra jogosult választó – még nem tiltottak el a közügyek gyakorlásától, de nem is vagyok messze tőle – a miskolci rendészet működtetését reformálnám meg.  Ez a csapat az amely a mostani a városvezetés renoméját úgy rombolja, hogy közben az ellenkezőjét hiszik.

Különben részemről is van néhány ötlet amivel berobbanhatnának a választáskor. Javasolnám, hogy a 65 esztendőn felüli miskolciak , ha a saját tulajdonú autójuk középkategóriásnál nem nagyobb kaphassanak ingyen parkolójegyet. A súlyadó befizetésekor.

Amikor ezt az őrültséget bedobtam, az volt a válasz, nehéz lenne a szelektálás, mert személyiségi jogokat sértene. Erre mondtam, ha nem automatikusan, hanem kérésre történne akkor gyorsan ki lehetne számolni mibe fájna ez a városnak. Szerintem kibírnák.

Itt teszem közhírré, hogy minden választással kapcsolat hírt, véleményt díjmentesen befogadok a portálomra.