Csak nincs víz – pech sorozatban – az igazgatót nem nagyon érdekelheti – már lajtosra se futja – estére talán csipátlaníthatunk

Csőtörés szériában.

Elkapkodtam a jó hírt, még mindig nincs vizünk a Szent Ferenc kórház körzetében.

A szerelők megfeszített tempóban dolgoznak, de mire végeztek az egyik vezeték javításával a Medgyessy utcában is megadta magát a cső. Ömlik, csobog a drága víz, már fel is verték az aszfaltot, de elmondásuk szerint késő este lesz, mire ezzel is végeznek. Ha csak közben nem jön be egy újabb galiba.

Egyébként az önkormányzati választási kampányban mindent ígértek – játszótereket, közbiztonságot, utakat, kátyúmentesítést meg bort, búzát, békességet, de arról senki nem beszélt, hogy az elaggott víz és csatornarendszert szisztematikusan felújítják. Emlékezetem szerint a Kobold érában foglalkoztak utoljára a mélyépítési infrastruktúra rekonstrukciójával. Azóta csak olyanokkal foglalkoztak, amik látványosak.

Fontos – a szerelők vártán dolgoznak.  Jobb helyeken ilyenkor megjelenik a cég igazgatója – igaz szombat van – s még a körzet önkormányzati képviselője is elkíséri. Csak úgy, csak azért, hogy a polgárok lássák itt minden értük a választókért van. Egyikőjüket se láttam. Lehet, hogy telefonon tájékozódnak már, de ez kampányban kevés. Szívesen látnánk őket – akár vízen járni is. Itt most demonstrálhatnák, hogy aggódnak a választóikért.

Úgy, hogy nyolc óra elteltével küldenek egy lajtos kocsit. Azelőtt ez szokásban volt. Most viszont nem tudnak kocsit küldeni, mert állítólag Diósgyőrben is gáz van, annyira szennyezett az innivaló, hogy minden autót oda irányítottak.

Különben mint érdekelt szomjas ember fotózni próbáltam a helyszínen. Társadalmi munkában. Nos, a szereplők közölték, bár nyilvános helyen vannak, nem járulnak hozzá a fényképezéshez. Ami persze emberileg érthető. Mint az is, hogy tettek néhány javaslatot, kiket kellene ilyenkor lencsevégre kapni. Végül ebben maradtunk. A feltört aszfalt és a munkagép szó nélkül tűrte a kamerát.