Velünk a város frakció – vezetője Simon Gábor – sajttáj a városházán

A Velünk a Város három képviselője sajtótájékoztatót tartott csütörtök délután a Városházán. A frakció megalakulásának bejelentésén beszélt Simon Gábor, Hegedűs, Andrea és Badány Lajos. Már nem az ellenzéket, hanem a várost irányító szövetséget jelentik – mondták a sajtónak.

Az ülésen a Velünk a Város képviseletében jelentette be Simon Gábor a frakció megalakulását. Ezt követően hivatalosan is leadták a frakció létrejöttét igazoló dokumentumot Veres Pál polgármesternek. Az ellenzéki pártszövetségből alakult frakcióról így fogalmazott:

„Nagyon sokan mondták nekünk a kampányidőszakban, hogy jobb – és baloldali politikusok biztosan valami fajta kényszerből, vagy hatalomtechnikai játékból működnek együtt és ez az együttműködés nem valós. Mi ezt a kampányban folyamatosan cáfoltuk és cáfoljuk most is. Azt gondolom, hogy ezekre a kétkedőkre az elkövetkezendő öt év munkája is rá fog cáfolni.

Ugyanis mi arra szövetkeztünk, hogy közösen nem pártpolitikát, hanem várospolitikát fogunk megvalósítani Veres Pál vezetésével.”

A Velünk a Város tagjai Simon Gábort választották meg frakcióvezetőnek, aki mellett két frakcióvezető-helyettes áll majd, ezt a tisztséget Badány Lajos és Hegedűs Andrea fogja betölteni.