Fogyatékos emberek világnapja -bemutatják portékáikat

 

  1. december 3-án a Miskolci Fogyatékosságügyi Szakmai Műhely egy speciális eseménnyel emlékezik meg a világnapról. A szakmai műhely célja felhívni a figyelmet a miskolci és térségi fogyatékkal élő emberek problémáira, bemutatni ezen személyek értékteremtő tevékenységét, valamint az őket segítő szervezetek áldozatos munkáját.

Program:

 

*        10:00 – 13:30 MÉZES Miskolc program Miskolc Városháza aulájában. A Szimbiózis Alapítvány adventi kézműves programra várja a környékbeli kisiskolásokat, illetve 11:30-tól a Városháza munkatársait is. Speciális mézeskalács ütőfás technikára fogyatékkal élő fiatalok tanítják a látogatókat, minden vendég a saját mézes “tallérját” haza is viheti.

 

*        14:00-15:00 Miskolci Fogyatékosságügyi Szakmai Műhely tagjainak bemutatása MMJV Városháza Dísztermében, melyre a Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének tagjai is meghívásra kerültek. A Magyarországon egyedülálló helyi szakmai együttműködési hálózat több mint 15 évre tekint vissza, tagjai elkötelezettek a Miskolc és a környékbeli fogyatékkal élő emberek életminőségében javításában. A bemutatkozó program végén egy szakmai politikai javaslatot (policy paper) adnak át a Városháza képviselőinek, melyben azontúl, hogy együttműködési szándékukat fejezik ki a Városháza vezetésével, felhívják a figyelmét a döntéshozóknak a miskolci fogyatékos emberek problémáira.

Az alábbi szervezetek mutatkoznak be néhány percben:

 

*        Baráthegyi Majorság Alapítvány

 

*        Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Alkoholellenes Egyesület

 

*        ÉFOÉSZ B.-A.-Z. Megyei Szervezete

 

*        Értékek Háza Alapítvány

 

*        Látásmód Alapítvány

 

*        Miskolci Autista Alapítvány

 

*        Miskolci Hallássérültek Egyesülete és Sportklubja

 

*        Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesülete

 

*        Önálló Másság Életminőségfejlesztő Alapítvány

 

*        SINOSZ B.-A.-Z Megyei és Miskolc Városi Szervezetei

 

*        Szeretet Alapítvány Csillabárónő Szeretet Otthon

 

*        Szimbiózis Alapítvány

 

*        Szorgoskert Nonprofit Kft.

 

*        Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete

A Díszterem előtti térben azon szervezetek mutatják be termékeiket, amelyek fogyatékos személyeket foglalkoztatva, az ő munkájuk eredményeképpen tudják a különböző portékákat előállítani.

Az eseményen részt vesz Hegedűs Andrea humánpolitikai tanácsnok