Világbajnokság lesz a DVTK Stadionban – erőemberek mérik össze az erejüket
Veres Pál

 

A DVTK Stadion ad otthon 2020-ban az erőemelő világbajnokságnak. Az eseményen 28 ország 1200 versenyzője, 21 korcsoportban 6 napon át vetélkedik majd a világ legjobbja címért.

2020 októberében a sportág kimagasló alakja, a többszörös világbajnok és világcsúcstartó Mészáros László szervezésében, Miskolcon rendezik meg az Erőemelő Világbajnokságot. Most először szerepel egy világversenyen mindhárom kategória, vagyis az erőemelés, a felhúzás és a fekvenyomás. Az eseménynek a DVTK Stadion VIP terme szolgál majd helyszínül.

 

– A DVTK és a város kapcsolatának megerősödésére is jó példa ez, hiszen a DVTK adja majd a lehetőséget és a helyszínt arra, hogy ez a rendezvény létrejöhessen és természetesen némi marketing-támogatást is nyújt ebben – fogalmazott Veres Pál polgármester. –  Fontos, hogy a versenyzők ne csak a sporteseményen keresztül, hanem a város kísérőrendezvényein keresztül is megismerhessék a várost.

 

– A világszövetség elnöke három héttel ezelőtt megnézte a helyszínt és azt mondta, ilyen színvonalas és méltó helyen már régen rendeztek versenyt – nyilatkozta Mészáros László, a világbajnokság főszervezője.