Hamvadó cigarettavég – hová tette, dobta  a sárga nadrágtartós – amikor lazítani kell
rendészek
Jobb kezes, a csikket azzal markolja.

Minden okom megvan , hogy mérsékelten kedveljem a miskolci rendészet bizonyos embereit. Feltételezem, ha Önt ütik meg, ha Önt bilincselik meg, s ha Önt rágalmazzák meg szemenszedett hazugságokkal akkor nem lenne különb nálam.  Igaz, hogy csak egyetlen, egy egyenruhással kerültem konfliktusba, de azóta valamennyi “sárga hozuntrogeres” láttán összeszorul a gyomrom. Ha ketten felszállnak a villamosra, tuti, hogy úgy ugrok le mintha nem lenne jegyem. Nem szívesen vagyok velük egy légtérben. Noha tudom tisztelet a kivételnek a nagy többség , az állomány java arra esküdött fel, hogy minket védelmezzenek, a város közrendjét védjék.

Ám akadt köztük egy aki hol a főügyész helyettesére támadt, hol pedig engem vágott a földhöz, mert úri kedvében erre volt ingerenciája.  S az, hogy ehhez még hatósági védelmet is kapott sőt a felettesei mindaddig tűrték míg nem túl tolta a biciklit. Mint a róka a tyúkokra, rákapott a hajléktalanok verésére. Hőstettét filmre is vette. Ezen bukott, igaz nem annyira, hogy ne távozhasson békében nyugalomban a rendészettől.

A címképen látható két sárga csíkos közül a balszélső rágyújtott a Centrum áruház előtt. Szíve joga mindenkinek jár a cigarettaszünet. Engem viszont az érdekelt – hiába ha kötekedni akarok semmi sem drága – mi lesz a csikkel. Elfárad e a szemetesig vagy ha a körmére ég elhajítja és eltapossa. Ne, hogy már felgyújtson valamit.

Nos, nem árulom el a mutatvány végét. Tessék tippelni. Példát mutatott e a nikotin rabja vagy bizonyos állampolgárok módjára hanyagul megszabadult a csikktől.( Ki nem állom a dohánynak még a füstjét se, sosem bagóztam.)

Különben tegnap láttam a tévében , jelenleg a csikk a legveszélyesebb környezeti ártalom. Egy drága tengeri teknős orrába szorulva agonizál. A filter speciális, hajszáleres anyaga sosem bomlik le és mérgezi a világunkat. Vajon a képen látható urak melyik tévét nézhetik – amikor nem sétálnak.