Megtartotta első ülését a munkaerő visszatérését ösztönző munkacsoport – a Miskolcra csábítás sikeres

 

 

 

 

 

 

Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum (TOP-6.8.2-15-MI1-2016-00001) Programja támogatásával a cégek és gazdaságfejlesztési szervezetek képviselőiből megalakult egy munkacsoport, melynek célja a város lakosságszámának növelése, a helyi munkaerő megtartása és az elszármazottak Miskolcra csábítása.

A munkacsoport első operatív ülésére 2020. február 4-én került sor 24 fő részvételével, ahol a partnerek megfogalmazták azokat az alapvető üzeneteket, amelyek kiindulási alapot jelenthetnek a későbbi akciókhoz. A munkacsoportban részt vevő cégeknél, intézményeknél több foglalkoztatási szempontú kutatási, statisztikai adat áll rendelkezésre, melyek elemzését követően kialakításra kerül egy problématérkép.

A definiált problémák közül választják majd ki azokat a legfontosabb területeket, melyek megoldási lehetőségeinek kidolgozása lehetőséget teremthet arra, hogy a város munkaerőpiaci kínálati oldalát erősíteni tudják.

Már az első ülésen meghatározásra került néhány kulcsterület, úgy, mint a pályaorientáció, „jó vállalati példák” terjesztése, illetve a pozitív városkép építés. Miskolc MJV számára kiemelten fontos, hogy a területén működő vállalkozások munkaerő ellátása biztosított legyen, ezáltal versenyképesen tudjanak működni.

A Foglalkoztatási Paktum Program keretén belül már több, mint 1300-an  kerültek be a munkaerő piacra, melyből 329 személy helyezkedett el a Kormányhivatal által nyújtott bértámogatással.

A Miskolci Szakképzési Centrum már az első ülésen konkrét javaslattal állt elő, és vállalta egy internetes alapú pályaorientációs rendezvénynaptár elkészíttetését a megyei, és a városi pályaválasztási programok összehangolása, közös népszerűsítése érdekében.

A felület iránt érdeklődők, illetve a munkacsoport munkájába bekapcsolódni kívánóknak lehetőségük van kapcsolatba lépni a miskolci Foglalkoztatási Paktum iroda munkatársaival a következő elérhetőségek egyikén: 3525 Miskolc, Széchenyi u. 107., paktumiroda@miskolcholding.hu.

 

 

Projekt megnevezése: TOP-6.8.2-15-MI1-2016-0001 számú „Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja” című projekt