Nagy robbanás és tűz Tiszaújvárosban  – a mérgező fűst Polgár felé száll

Meg nem erősített hírek szerint a veszélyes hulladék megsemmisítő raktáránál történhetett valamilyen gondatlanság. Olyan anyagok kerültek egymáshoz amelyek berobbantak. A katasztrófavédelem csak később ad bővebb információt. A fűst a jelenlegi széljárás mellett Polgár irányába áramlik. Még nem tudni, hogy került e a levegőbe bármilyen veszélyes gáz, amennyiben a legcsekélyebb mennyiségben is a hatóságok megteszik az óvintézkedéseket.

Kigyulladt egy üzem Tiszaújvárosban, az Ecomissio Kft. telephelyén – ez a legfrissebb információ.

Az első körben  ötven tűzoltó oltja a lángokat Tiszaújvárosban, nyolc vízsugárral és két vízágyúval dolgoznak. Még körülbelül ötven négyzetméteren ég a hulladék, valamint több zárt konténer Tiszaújvárosban.


 

Megsemmisítésre váró anyagok gyulladtak ki egy hulladékmegsemmisítő melletti raktárban Tiszaújvárosban – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Körülbelül háromszáz négyzetméteren csaptak fel a lángok. A tűzhöz a helyi hivatásos és létesítményi, valamint a mezőcsáti, a miskolci, a mezőkövesdi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több oldalról támadva oltják a lángokat. A katasztrófavédelmi mobil labor is kiérkezett a helyszínre, hogy a megfelelő méréseket elvégezze a levegőben.


dr. Fülöp György, Tiszaújváros polgármestere megbízásából Bitó Barnabás, a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal közbiztonsági referense a közösségi oldalon tett közzé felhívást, amelyben azt írja: „az esti órákban az Ecomissio Kft. telephelyén tűz ütött ki. . A várost a tűz nem veszélyezteti. A lakosságnak nincs tennivalója. A keletkező füstöt a szél egyelőre Polgár irányába fújja. Amennyiben újabb információt kapunk azonnal tájékoztatjuk önöket”.