A háziorvosi egyesülés közleménye – türelmet megértést kérnek – a frontvonalbó visszahívják az idősebb orvosokat
háziorv rita veres

 

 

A koronavírus járvány a miskolci háziorvosokat és házi gyermekorvosokat is kemény helytállásra készteti. A megyeszékhelyen nincsen ellátatlan körzet, mindenki részesülhet az egészségügyi alapellátásból. A háziorvosok – mivel az “első vonalban”tevékenykednek, fokozattan ki vannak téve önmaguk is a fertőzésveszélyének a rendelőkben, az egészségügyi szakdolgozókkal együtt. A 65 év feletti orvosokra ez még inkább érvényes, éppen ezért a Háziorvosi Egyesülés, a Praktizáló Orvosok Szövetségével (POSZ) és a Gyermek Alapellátásban Praktizáló Orvosok Szövetségével (GYAPOSZ) együttműködve megoldotta mindazok helyettesítését, akik ezt jelezték.

Soltész Rudolf

Minden háziorvosi rendelőben jelen helyzetben maximálisan igyekeznek a szükséges ellátásokat és intézkedéseket meghozni, de a telefonon történő kommunikáció tízszeresére növekedett az utóbbi napokban! Kérem, szíveskedjenek ezt kellő türelemmel elfogadni, és ha nem sikerül azonnal egy-egy praxist elérni, ez csak az előbbiek miatt van. A miskolci háziorvosok a kialakult helyzetet képesek egyelőre kezelni, és minden Állampolgárnak segítséget, egészségügyi alapellátást nyújtani híven az orvosi esküjükhöz. Reklamálásokkal, elégedetlenségekkel is sajnos találkozunk, de a jelen járványügyi helyzetben azonnali, soron kívüli ellátást csak az életveszélyes vagy maradandó egészségkárosodást feltételező helyzetekben lehet biztosítani, együttműködve a B.-A.-Z. Megyei Kórházzal.

Kellő türelmet kérve és feltételezve kérem a lakosság megértését és fegyelmezett viselkedést a továbbiakban is, hogy mindvégig eredményesen tudjanak a háziorvosok – szinte erőn felül, esetenként hiányos védő felszerelésben – teljesíteni a koronavírus járvány körülményei között is – mondotta Soltész Rudolf az egyesülés igazgatója.