Néhány kérdés –  várjuk a választ – kézmosásból már jók vagyunk -mik a vészjosló tünetek

Csak néhány szöszenet az elmúlt egy óra során. Immár három halottja van itthon a járványnak. A fenti kép egy ujabb illusztráció a tünetekről. Légszomj, magas láz, hidegrázás, izomfájdalom általános gyengeség, száraz köhögés….. Kérdés, ezek közül melyik a domináns, bármelyik utalhat e a fertőzésre. Vagy egyszerre mindháromnak össze kell jönnie, ahhoz , hogy jelezzük az orvosnak.

A kézmosást már precizen megtanultuk. Megy mint a karikacsapás. S mint mondják a szappan az igazi, a folyékonyak nem oyan hatékonyak. Mások szerint viszont a többek által is használt szappan is terjesztheti a vészt.

Más, megvettük a szájmaszkokat. Már csaknem annyit mint ahány toalett papír tekercset. S erre a hozzáértők szerint ez nem minket véd, hanem azokat akik már megfertöződtek. Ennél is nagyobb gáz,  az a koronásvírus annyira kicsi, annyira micronméretű, hogy úgy áramlik át ezeken a lazaszövésű maszkokon mint a kés a vajon.  Jobb hasonlat nem jutott eszembe.

S ne feledjem, összedobtak száz milliót Miskolc fontos, tehetős vállalkozói. Hála és köszönet érte, hogy megsegítették a megyei kórházat. Tudni kell, hogy rajtuk kívül még sokan mások is a zsebükbe nyúltak, de nem akarják tudatni a kilétüket a nyílvánosság előtt.