Koronavírus – példás összefogás Miskolcon – tehetségünk szerint segítsünk egymáson

 

 

Példás összefogásról és a szükség, a vírusfenyegetés idején is példaértékű emberségről, másokra való odafigyelésről, törődésről tett tanúbizonyságot Miskolc!  – jelezte a miskolci önkormányzat sajtóosztálya.

Az elmúlt néhány napban az önkormányzat által a vírus elleni védekezés támogatására létrehozott számlaszámra eddig már több mint hét és félmillió forintot utaltak magánszemélyek és helyi cégek, vállalkozások.

 

Az eddig összegyűlt 7 650 000 forint kisebb-nagyobb összegű adományokból jött össze, volt, aki lehetőségeihez mérten néhány tízezer forintot utalt, volt, aki ötmilliós adománnyal kívánta segíteni a vírus terjedését késleltető erőfeszítéseket. Ez utóbbi felajánlás a Fehér Holló Gyógyszertár tulajdonosától érkezett.

 

Érkeztek tárgyi felajánlások is az elmúlt napokban, ezeket továbbra is a MIREHU telephelyén adhatják le a segíteni szándékozók.

 

Felajánlást tett a miskolctapolcai Avalon Ristorante is. Az étterem meleg étellel járul hozzá a járvány miatt kialakult helyzet kezeléséhez.  Az önkormányzat a felajánlott meleg ételt a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény azon dolgozóinak továbbítja, akik az idősekről gondoskodnak jelenleg is.

Aki csatlakoznának ehhez a felajánláshoz CIB  10700086 42689106 6750002 , ide küldhetik az adományaikat.