A volánnál is tesztelnek – kiszűrik az alkoholizálókat – most se lehet belső fertőtlenítéssel vezetni

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenkét ittas, és egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év tizennegyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

A rendőrök a tavaszi hónapokban is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után.

Na most mi lesz – kell e szondázni vagy nem ?

A megye útjain 2020. március 30-a és 2020. április 5-e között ötvenöt közúti közlekedési baleset történt, ebből tíz balesetben az ittas sofőr volt az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor tizenkét ittasan, valamint egy bódultan a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az ünnepi hosszú hétvége alatt is kiemelt figyelmet fordít az ittas, valamint bódult állapotban közlekedő, szabályszegő gépjárművezetők kiszűrésére. Mindannyiunk célja a közlekedési balesetek megelőzése, a forgalomban résztvevők biztonságérzetének növelése, valamint a zavartalan közlekedés biztosítása. A balesetek elkerülése érdekében a járművezetők a vezetés megkezdése előtt tartózkodjanak a szeszes italok fogyasztásától! Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

A rendőrség állománya a differenciáltan végrehajtott intézkedések során az ittasan közlekedőkkel, valamint az egyéb, súlyos jogsértést elkövető járművezetőkkel szemben az ünnepi időszakban is szigorúan fog fellépni.

„… hogy mindenki hazaérjen!”