Pörgős a délelőtti véntinédzser parti – lenyúlták a százasomat- feltnően kedvesek, előzékenyek az eladók – a dobozok Mekkája, a Lidl és az Aldi

Ezúton is tiltakozom a szépkorúak nevében, hogy megkurtítsák a mi három órás bevásárlási időnket. Jómagam hetente kétszer aktív résztvevője vagyok ezeknek a véntinédzser partiknak hol a tapolcai hol a Szinva parti Lidl vagy Aldi áruházakban. Óriási  luxus, hogy alig egy tucatnyian teljes nyugalommal le fel sétálgathatunk az egyébként máskor zsufolt üzletekben. S ami a hab a tortán a fülhallgatós eladók, akik folyamatosan magukban csevegnek ilyenkor a szokásosnál is kedvesebbek.

Például amikor már negyedórája kerestem a citromlevet, egyikőjük személyesen kalauzolt el a standhoz. Sosem felejtem el. Egyébként ezeken a délelőtti partikon mindig van szabad parkoló közel a bejárathoz. A boltban bőven találok üres dobozokat amelyek sajnos már betegesen ragaszkodom.  Az a fóbiám, hogy ha majd egyszer  – valamikor , majd kedvem lesz a garázsomban rendet tenni, ezekbe szortirozom az évtizedek során felgyülemlett kacatokat.

Ugrott a százasom. Jut eszembe, egyszer, hiába kotorásztama zsebemben nem találtam aprót. Kobold Tamás polgármester úr segített ki, hozzátette, ez a kabalaszázasa, de nekem adja. Szerencsém volt, passzolt a kosár etetőjébe.

S, nehogy már ingyért reklámozzam ezeket  a multikat, megleltem , hogyan köthetnék beléjük.  Figyelem, egyre gyakoribb, hogy megkárosítanak. Több olyan bevásárlókosár került a kezem ügyébe amelyek nem adták vissza a százasomat.  Le is fotóztam. Mi idősek összetartunk, maszkban kesztyűben próbáltunk egymáson segíteni, jó lett volna megmutatni ki a legügyesebb közülünk, de mind felsültünk. Maradt a drága százas a kosár etetőjében. Ha még lenne a Nők lapjában Okos Kata, azonnal tollat ragadnék – bepanaszolnám őket.