Nemcsak Miskolcon van Calypso – egyszer már nekem is harangoztak – kiderült mi zajlik a konyhában

Ki gondolta volna, hogy nemcsak Miskolcon van Calypso étterem. Felfedeztem a párját Széplakon az Ezüstparton a jachtkikötőnél.

Nagy tál , lelogó hússal

Kezdem a legfontosabbal bárkinek merem ajánlani. Még most is. Bár senkin nem volt maszk, a személyzeten se viszont a kerthelyiségben tökéletesen kialakították a védőtávolságot.  Az étlapjuk nem a szokványos, tele van a mi régiónkban nem nem nagyon ismerős fogásokkal. Bele is választottam, bármi is legyen teszteltem a bécsi rántottbordát, tejfeles Lyoni hagymakarikákkal. Lelógott a tányérról. Amit becsomagoltattam az még két napig kitart. Hogy ne csak minden jót mondjak, a főételek árai magasabbak mint amit a keleti régióban megszoktunk. S van egy régi vendéglátós trükk – a köretet külön kell rendelni, plusz pénzért.

Bécsi szelet – igaz sertésből, erre mondja a szakma, hogy az csak rántott hús – nos a húsra tejfel, nem szokványos, s egy halomnyi hagymakarika. Ez nem az a klasszikus ami hagymásrostélyoshoz passzol. Apró citrom, s sok friss valami a hét eleji fűnyírásból. Merő kiváncsiságból kifaggattam a pincért, ki kiabálhat állandóan a konyhában. Csak nem veszekednek? Elárulta,  a főszakács regulázza a beosztottait. Ilyenkor nyár elején még az összeszokás idején megesik az ilyen a nagy forgalmú konyhákon. Még azt szerettem volna megtudni, hogy az időnkénti harangozás minek köszönhető. Miskolcon ugyanis egy vendéglőben minden nagyobb jatt után kongatnak. KIpróbáltam. Egyszer. Ilyenkor a kedves vendég bűszkén emelt fővel hagyja el a helyiséget.

Csak azért mondom mert aki Miskolcon már a Calypsohoz szokott itt is talál egyet. Nem jobb , de  ugye a név kötelez.