Magyarország az élen jár a vezetékes szélessávú internet-hozzáférés igénybevétele, valamint az 5G felkészültség tekintetében – simogassuk meg a buksijukat – mikor nem ugrál az IP cím

A jó és örvendetes hírt a Telekom küldte. Amikor ezt olvasom, bizonyára velem együtt sokan a fejükhez kapnak.  Ha egyszer minden oké, akkor nálunk Miskolc belvárosában miért rekedt meg a hálózat fejlesztése. Konkrétan a Derkovits utcában olyan lassú a hálózati sebesség, hogy kezdem azt hinni, nem is jön hanem megy. Volt két olyan esztendő amikor a szerelők nálunk egymásnak adták a kilincset, mert nem tudták kideríteni miért nem működik a távnéző program. Magyarul hiába jók a távfigyelő kamerák, ha nem képes a hálózat a kép továbbítására. Minden beállítás, hangolás után elmegy a kép. Nos, végül akadt egy zseni aki kiderítette a Telekomnál ugrál az IP cím. Nem stabil.  Dupla pénzért mint közület rendelhettem olyan előfizetési csomagot , amely már tudta volna ezt a szolgáltatást. Fél év múlva kiderült, ez se tudja. Persze a havi díj megemeléséről egyszer se feledkeztek meg.

Mivel nem ma kezdtem az internetezést, megtanultam mielőtt az ügyfélszolgálatot riasztanám, először ki be kapcsolgatok. Áramtalanítok majd megvárom míg újra felépül a rendszer. Csak akkor csörgök rájuk ha ezt tizszer eljátszom, közben vérnyomást mérek.

Egyébként gratulálok a Telekom teljesítményéhez.  Nemzetközi viszonylatban óriásiak. Ha nem hiszik tessél elolvasni a közleményüket.

 

– A Telekom több mint kétmillió gigabites végponttal, és nemrég elindított kereskedelmi 5G szolgáltatásával járul hozzá az eredményekhez

 

  • Az Európai Bizottság 2014 óta a digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő mutató alapján követi nyomon a tagállamok digitális fejlődését.
  • Az Európai Unió legfrissebb DESI jelentése (Digital Economy and Society Index) alapján Magyarország egy helyet javított, azaz a 21. helyen áll a 28 tagországot rangsoroló listán.
  • Az index öt tényezőt vizsgál évről-évre: a hálózatok összekapcsoltságát, a humán tőkét, az internethasználatot, a digitális technológiák integráltságát és a digitális közszolgáltatásokat.
  • A Magyar Telekom az elmúlt évek intenzív hálózatfejlesztésével járult hozzá ezekhez az eredményekhez. Vezetékes hálózatán már több mint 2 millió ponton – vagyis a magyarországi otthonok és vállalkozások 40%-a számára – kínál gigabites sávszélességet, emellett nemrég elindította kereskedelmi 5G szolgáltatását is.

található a legfrissebb elemzés és adatok országonként. Megjelenik a kulcsfontosságú dokumentumok és grafikonok olyan témákról, mint például a szélessávú internet, az internet tevékenysége és készségek, az önkormányzat, az iskolai IKT, kutatás és innováció, valamint egyéb fő mutatók.